Empreses

L'informàtic que capgira les escoles bressol

L'any 2010 Aitor González, un informàtic basc que no arribava a la trentena d'anys, va deixar aparcada la seva professió i va fer una immersió en tota regla en el món de les escoles bressol a Biscaia.

Després de visitar-ne desenes va dissenyar l'escola Txanogorritxu, un model d'escoles bressol basades en metodologia Montessori i Glenn Domen i amb unes infraestructures i serveis paral·lels per a les famílies que trencava amb el model existent. “Vaig veure que era una activitat amb molta demanda a la qual podia oferir una manera diferent de fer les coses”, explica el fundador.

En només cinc anys aquest emprenedor ha posat en marxa una cadena de 10 llars d'infants i espera arribar a 13 el 2016.

Ara s'ha iniciat en un procés d'expansió a Catalunya i Madrid, on pretén continuar el mateix ritme de creixement que al País Basc. L'implantació catalana la farà amb el nom Txanogorritxu-Caputxeta Vermella i mitjançant el sistema de franquiciat. Es requereix una inversió inicial que pot variar entre els 210.000 euros i els 600.000 i amb un retorn estimat de 42-56 mesos. “Les opcions de creixement aquí són molt altes”, diu González.

El seu model està basat en quatre puntals, un sistema educatiu que conjumina diversos sistemes d'ensenyament: el mètode Glenn Domen per a l'estimulació primerenca, la musicoteràpia, la percepció i la lògica.

En segon lloc, unes infraestructures adaptades per a les diferents etapes per les quals passen els nens entre els 0 i els 3 anys que, a més, incorporen mesures de seguretat com sol radiant,aparells de cardioreanimació infantil i ozonoteràpia, un sistema de circulació de l'aire intern que s'utilitza en quiròfans per reduir al màxim la propagació de virus. A més a més, les escoles tenen càmeres web perquè els pares en certs moments del dia puguin veure en directe el que fan els seus fills. El tercer puntal en què recolza és el servei que tenen de compra de productes d'higiene i puericultura amb preus reduïts i, a sobre, tenen subvencionats per l'escola els bolquers que els nens facin servir durant la jornada lectiva i també per casa.

Per complementar la'ctivitat per al franquiciat ofereixen serveis de cangurs a les nits i caps de setmana en les mateixes instal·lacions, i a partir de les cinc de la tarda es poden fer classes d'anglès per a nadons, festes d'aniversaris, massatges infantils i fins i tot festes de pijames.

Costa 305 euros mensuals, amb el menjar inclòs

Les quotes mensuals de les escoles Txanogorritxu-Caputxeta Vermella oscil·len entre els 305 i 385 euros, per a una jornada de 8 hores, en què s'inclou esmorzar, dinar i berenar. S'hi hauria de descomptar l'estalvi que representa per a les famílies el fet que els bolquers estiguin inclosos en la quota, una aportació que, per ara, cap escola infantil dóna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.