Focus

La lluita contra la pirateria no para de créixer

protegeix la propietat intel·lectual

Red Points, empresa tecnològica catalana líder internacional que lluita contra la pirateria i la venda de productes falsificats a internet, no para de créixer. “Abans del mes d'agost se signarà una roda de finançament de dos milions d'euros”, explica Laura Urquizu, consellera delegada de l'empresa emergent que creix en facturació, en inversors, en nombre de treballadors i en seus comercial internacionals.

Fundada al novembre del 2011 per Josep Coll, l'empresa va néixer amb l'objectiu de posar en marxa la detecció il·legal en els sectors de la música, el cinema i el món editorial. Al novembre del 2014 la tecnològica va tancar la primera ronda de finançament de 660.000 euros que va destinar a guanyar dimensions i a reforçar el procés d'internacionalització.

Durant l'exercici del 2014 la firma va facturar 345.000 euros i l'any passat 1,2 milions. Enguany la previsió és superar els 2,5 milions d'euros, l'any vinent podria arribar als 5,5 milions i el 2018 la previsió és de 12 milions d'euros. El creixement és del 200 i el 300% en alguns exercicis. “Aquests creixements tan elevats són deguts a l'encert de la idea del fundador, el model de negoci emprat i a l'equip de l'empresa”, explica Laura Urquizu, que fa dos anys que encapçala la direcció executiva del negoci. Però realment l'explicació del fort creixement es deu al fet de posar en funcionament l'empresa “en el moment adequat”. Abans la pirateria es produïa en pocs sectors, ara són molts àmbit en què es du a terme la pirateria. “La moda, l'esport i el sector de l'erotisme són plens de vulneracions legals on cal protegir la propietat industrial i intel·lectual”, explica Laura Urquizu.

Red Points, immers en un procés d'expansió internacional, té la seu a Barcelona i disposa de diverses delegacions a Madrid, Bolonya, Londres, Munic i Mèxic. Tampoc no es descarta entrar, en els propers mesos, al mercat nord-americà. La seu actual de la capital catalana està quedant petita. “Després de l'estiu buscarem una nova ubicació”, diu Urquizu, que explica que l'empresa catalana ocupa 35 professionals i que preveu incorporar-ne una desena més enguany.


La novetat

L'empresa emergent viu creixements del
200 al 300%



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La lluita contra la pirateria no para de créixer

Publicat a