Empreses

ECONOMIA

Freudenberg trasllada a Parets producció de la planta anglesa

La filial del Vallès augmentarà la fabricació de components d'automoció més d'un 20%. El grup ha triat aquesta fàbrica per l'alt nivell de productivitat i el ‘know how'

La filial de la multinacional industrial Freudenberg es quedarà a Parets del Vallès la producció d'una planta de components d'automoció que té el grup a Gran Bretanya. Jaume Cané, conseller delegat de la firma a l'Estat espanyol, Portugal i el nord d'Àfrica, explica que aquest moviment de producció entre filials d'un mateix grup evidencia l'elevada competitivitat que han assolit a la planta del Vallès Oriental. “El grup ha vist que per tecnologia, per formació de treballadors i per know how, resulta més rendible traslladar-la aquí que a d'altres localitzacions amb salaris molt més baixos, com les plantes de l'Índia o la Xina”, assegura Cané.

La transferència a la planta de Catalunya suposarà un increment de la fabricació de components d'automoció al voltant d'un 20% més, la qual cosa no només garanteix el manteniment del personal existent sinó que, a més a més, la companyia haurà d'augmentar la plantilla. “Sobretot en perfils de formació més elevada”, puntualitza el conseller delegat.

Per absorbir la producció d'uns 10 milions de peces de components d'automoció més a Parets del Vallès el grup farà enguany una inversió de prop de 3 milions d'euros, destinats principalment a l'automatització del procés.

Freudenberg és un nom poc conegut entre la gran majoria de la població. Poca gent sap que el reforç de l'amortidor del seu vehicle l'han fet a Freudenberg, que el seu iphone està lubricat amb un oli de Freudenberg o que la tireta amb què s'obren els formatgets de la marca Babybel és d'una tela sense teixir que també es fabrica a les mateixes instal·lacions de Parets del Vallès. En canvi, sona més, molt més, la seva marca Vileda, dedicada als estris de neteja, que també pertany a Freudenberg i que està orientada al gran consum.

El grup, d'origen alemany, es va instal·lar a Catalunya a finals dels seixanta per la potencialitat del sector tèxtil i des d'aleshores ha mantingut una aposta decidida per donar ales a la filial. Ara com ara a Parets del Vallès concentra tota l'activitat fabril del grup a l'Estat. De fet, té quatre fàbriques no només per vendre al mercat local, sinó que més del 50% del que produeixen s'exporta. En el cas de components d'automoció la xifra pot arribar a assolir el 90% de les seves vendes a l'exterior. A Parets fan, per exemple, els recobriments de cables elèctrics amb teixits sense teixir per a cables submarins al mar del Nord. I justament per aquesta diversificació de mercats, Freudenberg va poder superar amb bona salut la forta crisi.

L'empresa va arribar a l'època de vaques flaques amb els deures fets i va incrementar la seva aposta per la innovació, de tal manera que van aconseguir augmentar la rendibilitat fins i tot en plena baixada de vendes. “Tot i que costa tornar al nivell de vendes, assolir els nivells anteriors, en beneficis hem augmentat”, explica Cané. Ara com ara el grup ocupa a l'Estat espanyol prop de 650 persones i ha tancat l'exercici 2015 amb unes vendes de 180 milions d' euros. El resultat operatiu va millorar un 14,65% respecte de l'exercici de 2014 i la seva rendibilitat es va situar en el 9,5%, un punt més que el 2014.

s.
compromesos

Aposta per la formació dual

Contagiats per la cultura alemanya de l'empresa mare, la filial de Freudenberg a Parets ha apostat per la formació dual, juntament amb altres companyies alemanyes instal·lades aquí. A partir de setembre començaran un programa per implementar el sistema. De manera que la formació de qui participa en el programa la fa la meitat a l'escola i l'altra meitat a l'empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Freudenberg trasllada a Parets producció de la planta anglesa

Publicat a