El Vendrell tancarà el 2008 amb superàvit tot i la crisi de la construcció

L'Ajuntament del Vendrell ha aconseguit tancar l'exercici econòmic del 2008 amb superàvit malgrat els efectes de la crisi econòmica en el sector de la construcció. Tot i que el consistori reconeix el descens dels ingressos per llicències d'obres i per plusvàlues de compra i venda d'immobles, l'any es va acabar amb un superàvit de 155.551,99 euros, que s'incorporaran al pressupost d'aquest any.

Segons va explicar ahir el regidor d'Hisenda, Joan Maria Diu, el resultat ha estat possible després que s'hagi aplicat «una contenció de la despesa per no caure en el dèficit», tot i que les inversions s'han mantingut en 20.400.000 euros. «Tot plegat demostra que s'ha treballat amb rigor en l'execució del pressupost i que ens hem ajustat a les previsions inicials», va celebrar Diu.

El pressupost del 2008 s'ha liquidat amb un resultat positiu de 2.485.120,91, malgrat que la xifra s'eleva als 3.106.720,76 euros si es tenen compte les xifres dels patronats i altres òrgans dependents del consistori.

Servei empresarial

Per tal d'ajudar també les empreses locals a superar la crisi, l'Ajuntament ha engegat des de l'Eina un servei municipal d'assessorament financer que ajudarà les companyies a identificar els seus aspectes crítics i a elaborar una planificació per resoldre'ls. Així, es vol ajudar les empreses a aconseguir nous crèdits dels bancs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.