Gran angular

Negoci busca amo xinès

S'ho estan quedant tot.” Qui més qui menys ha sentit alguna vegada aquest comentari referit a la quantitat de negocis i locals que estan anant a mans de petits empresaris xinesos. Segons les dades de l'Instituto Nacional de Estadística, a l'Estat espanyol hi ha registrats 40.693 autònoms d'origen xinès, és a dir, el 24,5% del total de residents d'aquell país.

Les ganes de disposar del seu propi negoci per sobre de treballar per a tercers ha convertit aquest col·lectiu en l'objectiu de molts petits comerciants i empresaris que busquen traspassar el seu negoci quan es jubilen. Al voltant d'aquests intercanvis en auge ha sorgit el portal Venderachinos.es, una adaptació de l'original italià, Vendereaicinesi.it, que des de fa dos mesos està operatiu al mercat espanyol. “El fet que cada vegada hi hagi més negocis regentats per xinesos significa que disposen de liquiditat suficient en un moment en què les entitats bancàries no ofereixen crèdit”, destaca el soci fundador del portal, Alberto Toppino.

Això s'explica en bona part perquè aquest col·lectiu recorre a l'ajuda financera de familiars i amics i per tant no depèn del mercat de crèdit tradicional. Una particularitat que sumada a l'elevat esperit emprenedor d'aquest col·lectiu explica que a pesar del context de crisi les operacions protagonitzades per xinesos no s'hagin aturat. “Amb tot, les barreres lingüístiques i culturals frenaven moltes vegades els contactes comercials, i aquest va ser precisament el punt de partida de Venderachinos.es”, diu Toppino.

El portal ofereix als venedors l'opció de traduir al mandarí l'anunci, així com la seva publicació a mitjans de referència per a la comunitat xinesa durant 60 dies per un preu tancat de 37,50 euros. Venderachinos.es està obert a qualsevol sector d'activitat, però Toppino confirma que són els negocis relacionats amb serveis com bars, restaurants, botigues d'alimentació o centres de bellesa i perruqueries els que més abunden, tot i que també han rebut anuncis per vendre autoescoles o gimnasos, entre altres.

Donant un cop d'ull al portal, però, s'hi pot trobar una mica de tot, des d'una fàbrica tèxtil en venda, anuncis de franquícies, cotxes i petita maquinària, i fins i tot pernills i embotits per vendre a la Xina.

PER AL TOTXO.

També el sector immobiliari té el seu espai al portal i aquí Toppino afirma que “mesures com la del govern espanyol d'oferir la nacionalitat en comprar un habitatge superior als 500.000 euros suposen un atractiu afegit per a ells”. L'immobiliari és a més un dels sectors més interessats en un nou servei del portal que ofereix l'opció de publicar l'anunci directament a la Xina. Per 75 euros, Venderachinos.es publica l'anunci als principals diaris i portals d'informació del país. Ho explica el fundador: “Som un gran aparador per a les immobiliàries que volen promocionar els seus productes en un país amb un fort potencial.” Això sí, Toppino recorda que el negoci de Venderachinos.es no es basa en la intermediació “sinó a oferir una traducció professional al mandarí i promocionar el portal en mitjans de comunicació europeus i xinesos”.

En poc més de dos mesos Venderachinos.es ha sumat mil usuaris registrats i les previsions dels fundadors és superar les xifres de negoci d'Itàlia, on ja disposa de més de 13.000 usuaris i rep una mitjana de 350 anuncis nous a la setmana. “El que estem detectant és que la majoria són particulars o autònoms que volen o necessiten traspassar el seu negoci o vendre la seva segona residència”, apunta Toppino.

El que ha fet al mercat espanyol és el primer salt a l'exterior d'aquest portal ideat a Itàlia, però en paral·lel l'empresa està fent també la implantació a França i no descarta noves passes, ja que, al cap i a la fi, com apunta Toppino, “el patró de comportament de la comunitat xinesa resident a Europa és molt similar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.