Economia

economia

L'11,2% dels assalariats catalans, en risc de pobresa

Tenir feina ja no és garantia de poder pagar les factures més bàsiques. Això és així per a 343. 500 persones treballadores a Catalunya, és a dir, l'11,2% del total d'assalariats, que estan en risc de pobresa laboral perquè tenen una renda disponible inferior al llindar de risc de pobresa, segons dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) recollides per CCOO de Catalunya.

Segons l'informe del sindicat, mentre els homes presenten la mateixa taxa de risc de pobresa laboral que el 2013 (11,5%), les dones l'han reduïda lleugerament, passant de l'11,2% al 10,9% el 2015, tot i que la xifra absoluta ha crescut en els dos casos: el nombre d'homes en risc de pobresa laboral s'ha incrementat de 2. 600 (1,4% més) i el de dones, de 5. 100 (3,4%).

L'informe constata que el salari brut mitjà dels treballadors catalans el 2015 va ser de 23. 927 euros i que el 10% dels assalariats va cobrar menys de 7. 841 euros. La secretària de Socioeconomia de CCOO de Catalunya, Antònia Pascual, creu que les xifres demostren que les condicions de treball han empitjorat. El sindicat també alerta que cada vegada hi ha més persones que deixen d'estar protegides contra la pobresa, ja que només sis de cada deu persones desocupades reben algun tipus de prestació social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.