Economia

economia

Catalunya concentra el 22% de les empreses creades fins a l'agost

Catalunya ha liderat la creació de noves empreses a l'Estat en els primers vuit mesos de l'any. En concret, el Principat ha registrat 15.956 noves societats mercantils del gener a l'agost, la qual cosa suposa el 21,7% del total de les societats registrades en el conjunt de l'Estat (73.229) en aquests mesos. Segons les dades del registre mercantil recollides per la consultora Axesor, Catalunya és, a més, el territori que més activitat emprenedora ha generat aquest any, seguida de Madrid, que en aquest mateix període ha registrat 13.959 societats.

D'altra banda, la creació d'empreses a Catalunya ha crescut un 22,2% del gener a l'agost en relació amb el mateix període del 2015, un increment força més elevat que el 12,5% de mitjana del conjunt de l'Estat. Segons les dades d'Axesor, en el conjunt de l'Estat han estat les activitats relacionades amb el comerç i la construcció les que han generat major dinamisme empresarial, ja que són les responsables del 36,5% de les noves inscripcions al registre mercantil en aquest mateix període. Finalment Axesor també recull que el capital subscrit ha augmentat un 1,7% respecte dels primers vuit mesos de l'any passat en el conjunt de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.