Economia

joieria

La Fundació Ramon Noguera treu set col·leccions de joies

Una d'aquestes està dissenyada per la joiera i gemmòloga Mariona Quera

Estan inspirades en ciutats del món

La Fundació Ramon Noguera de Girona va presentar ahir una nova línia de joies inspirades en diferents ciutats del món. Es tracta de set col·leccions, sis de les quals són de bijuteria, que han estat dissenyades i elaborades de manera totalment artesanal per un centenar de discapacitats intel·lectuals dels centres de la fundació de Girona i Llagostera. Es tracta de les línies Luxor, Berlín, Venècia, Viena, Istanbul i París, mentre que la Kyoto by Mariona Quera és disseny i elaboració de Pera Quera Joiers. En total, gairebé una quarantena de peces, entre collarets, braçalets, arracades i anells, que “reuneixen característiques de terres i cultures diferents, un fet que les fa universals i portables a tots els públics”.

Les col·leccions ja estan a la venda a la botiga de moda i complements de la fundació i a la botiga en línia www.lafundació.net. També es podran adquirir, del 28 d'octubre a l'1 de novembre, a l'estand que la Fundació Ramon Noguera té a la Fira de Mostres de Girona i a la parada de l'entitat al pont de Pedra.

Vuitè any consecutiu

La directora gerent, Pepita Perich, va destacar ahir la trajectòria innovadora de la fundació, que té diferents línies de treball per a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest és el vuitè any que treuen al mercat col·leccions de joies, i Perich va ressaltar que s'han anat superant perquè siguin complements de qualitat i “ideals per fer regals bonics, assequibles i amb un rerefons social molt destacat”. “Aquesta iniciativa és molt important per a nosaltres, ja que, no només ens permet portar a terme una activitat de teràpia ocupacional, sinó que comunica el projecte social de la fundació”, va dir Perich.

Aquest és el segon any consecutiu que la joiera Mariona Quera col·labora amb el disseny d'una col·lecció de joies de la Fundació Ramon Noguera. A partir d'aquest any, la joiera es convertirà en col·laboradora especial habitual perquè dissenyi anualment una de les col·leccions. La d'aquest any “està inspirada en la canya de bambú i té una certa relació amb la naturalesa. És un reflex de la cultura japonesa, que és una barreja entre tradició i innovació”.

Les col·leccions de la Fundació Ramon Noguera les elaboren persones amb discapacitat intel·lectual. El resultat final són peces que es venen a preus assequibles, que van dels 8 als 55 euros.

LA FRASE

El disseny i l'elaboració de les joies permet mantenir una activitat més de teràpia ocupacional
Pepita Perich
Directora Gerent de la Fundació Ramon Noguera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.