Empreses

Emprenedors

Turispad

Apple per a turistes

La firma posa en marxa un servei de lloguer d'Ipad als estrangers que visiten Barcelona

L'eufòria per les tauletes i per tot allò que surt de la casa Apple està generant la base perfecta per a la generació de nous negocis. Aquest és el cas de Turispad, una jove firma de Barcelona que vol unir aquesta tecnologia amb un dels puntals de l'economia de la ciutat, el turisme. La idea de negoci és senzilla i consisteix a llogar a aquests turistes Ipad carregats amb les aplicacions més útils per a l'ocasió, per exemple una guia de Barcelona, serveis de transport, guies d'oci, traductors, serveis de companyies de lloguer de cotxes, convertidors de moneda o premsa internacional, a més, és clar, de les xarxes socials. “Però a partir d'aquesta configuració estàndard podem fer totes les personalitzacions que calgui i cada usuari es pot descarregar allò que vulgui”, expliquen Marc Farrés i Alberto Pérez, dos dels tres socis fundadors de Turispad.

Farrés i Pérez acumulen prop de deu anys d'experiència en el sector tecnològic a través de les seves consultores -MF Serveis i Digiserveis-, ambdues consultores oficials d'Apple. Ara fa tres mesos es van llançar a la creació de Turispad, segurs que hi havia una bona oportunitat de negoci. “Barcelona té una capacitat altíssima d'atreure turisme de negocis, així com fires i congressos, i volem canviar la imatge típica d'aquests visitants movent-se per la ciutat amb el mapa desplegat a les mans”, explica Marc Farrés. De fet, el principal objectiu dels emprenedors és captar negoci del turisme d'empresa i per això es feliciten per la recent confirmació de Barcelona com a Mobile World Capital fins al 2018 per part de GSMA i que implicarà acollir, com a mínim fins a aquella data, el Mobile World Congress.“El perfil de la gent que ve a aquesta fira és molt afí a aquesta tecnologia”, expliquen.

Els emprenedors ja han obert converses amb organismes oficials com ara el Barcelona Convention Bureau -que depèn de l'Ajuntament i en el qual participa també la Cambra de Comerç- i el Catalonia Convention Bureau –que depèn de la Generalitat–, amb l'objectiu d'oferir-los els seus serveis. A més estan en negociacions amb cadenes hoteleres i de moment, explica Farrés, “les sensacions són molt bones i en el 80% dels casos hi ha interès pel que els estem oferint”.

Mentre es van tancant aquests acords Turispad ofereix l'opció de contractar el servei a través del seu web, des d'on l'usuari pot concretar el lloc d'entrega i de recollida de l'Ipad i quines aplicacions hi vol. Les tauletes disposen de connexió Wi-Fi i 3G il·limitat i la tarifa parteix dels 20 euros al dia, a banda d'un dipòsit per cobrir qualsevol risc de pèrdua. Una alternativa atractiva si es té en compte que l'elevat preu del roaming fa que molts turistes deixin els seus dispositius a casa quan viatgen a l'estranger.

Aquest primer any els emprenedors esperen sobretot concentrar-se a donar-se a conèixer amb l'objectiu de gestionar en la primera fase de creixement uns 200 dispositius.

Amb tot, l'evolució dependrà molt de la capacitat que tinguin per tancar acords amb cadenes hoteleres i organitzadors de fires, ja que, com explica Pérez, “un esdeveniment com és el congrés de mòbils ja et pot demanar, tot sol 200 Ipad”. També en funció d'aquest creixement els socis es plantegen una nova línia de negoci amb el desenvolupament de continguts i aplicacions per a les tauletes. “Creiem que és un producte llaminer i la rebuda que estem tenint en aquests primers mesos és bona”, diuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.