Economia

Banco Espírito Santo es trossejarà per salvar-se

El portuguès Banco Espírito Santo (BES) serà recapitalitzat amb els fons públics sobrants del rescat de Portugal i, segons fonts coneixedores del procés, necessitarà com a mínim, 3.000 milions d'euros d'aquests recursos per al seu sanejament. A més, l'entitat serà trossejada, de manera que es crearà un banc dolent que concentrarà els actius tòxics i un banc sanejat que continuarà amb l'activitat financera. El BES deixarà de cotitzar i els seus accionistes perdran bona part de la seva inversió.

Aquests són els punts principals que les autoritats portugueses han estat estudiant aquest cap de setmana amb els directius del grup financer per rescatar-lo, després que divendres passat va ser suspès de cotització per les informacions que apuntaven a la debilitat dels seus balanços i a la forta caiguda de la seva cotització.

Segons el pla, l'anomenat banc bo passarà a estar controlat pel fons de resolució bancari, que el mantindrà fins a trobar compradors i recuperar el diner invertit en el rescat amb l'objectiu que el contribuent no perdi diners.

La caiguda en picat del banc va produir-se a mitjan setmana passada, quan va anunciar unes pèrdues de 3.577 milions d'euros, una xifra que supera de molt les reserves de capital de l'entitat, que forma part del hòlding empresarial de la família Espírito Santo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.