Empreses

Col·lectiu Ronda obre el primer despatx fora de Catalunya a Madrid

La cooperativa d'advocats va inaugurar fa uns mesos una oficina a Tarragona i té al cap implantar-se també a Girona

“Ens vénen a buscar clients de tot l'Estat.” Ho diu Marta Barrera, sòcia del despatx d'advocats Col·lectiu Ronda, nascut a Barcelona a principis de la dècada dels setanta. Segons explica, de vegades se'ls fa difícil assessorar gent de determinats territoris de l'Estat, per la distància geogràfica des de Barcelona. Per això, han decidit fer un pas més enllà i posar un peu a Madrid, on aquesta setmana han obert el primer despatx d'aquesta cooperativa d'advocats fora del Principat.

Barrera afegeix que cada cop porten més temes que han de passar per l'Audiencia Nacional o el Tribunal Suprem, i que, en els darrers anys, hi ha hagut moltes empreses que han fet expedients de regulació d'ocupació a escala estatal. Més arguments que els han portat a decidir tenir presència a Madrid.

De moment, l'obertura d'aquesta oficina no suposarà la creació d'un nou equip. Es contractarà alguna persona per a tasques administratives, un advocat dividirà el seu temps entre Madrid i Barcelona, i altres també es mouran entre les dues ciutats. En un futur, si l'activitat es consolida i creix, es plantejaran ampliar la plantilla.

“Tenim clar que, per continuar creixent, ho hem de fer territorialment”, afirma l'advocada. Ja s'ha fet algun avanç en aquest sentit i el Col·lectiu Ronda, que fins ara havia tingut implantació fonamentalment a la demarcació de Barcelona -té oficines a Cerdanyola del Vallès, Mollet, Rubí i Granollers, a més de la capital-, va inaugurar fa uns mesos un despatx a Tarragona, i, al marge del salt a Madrid, ja té en ment la ciutat de Girona.

Més activitat.

La cooperativa ha tingut un creixement important en els darrers deu anys. Segons Barrera, ha augmentat l'activitat a l'àrea de laboral, per la conflictivitat laboral i els acomiadaments i ERO que hi ha hagut durant la crisi, la de
civil, sobretot en l'àmbit del dret bancari -han atès afectats per casos com el de Bankia-, i la de Seguretat Social, on s'ha fet una aposta forta per especialitzar-se en temes com ara el de l'amiant, la fibromiàlgia o altres malalties invisibles.

De fet, l'especialització és, segons Barrera, un dels factors clau del creixement. També hi ha influït, diu, la visibilitat que han aconseguit en els darrers anys, per exemple assessorant afectats per intoxicacions per amiant. Per últim, reconeix que alguna cosa ha tingut a veure la imatge del Col·lectiu Ronda, un cas únic en el sector de l'advocacia pel fet de tractar-se d'una cooperativa i amb un ideari molt clar que passa per donar suport i assessorament legal només a treballadors, cooperatives i entitats de l'economia social i en cap cas, defensar empreses.

Facturació

8,5 M€

Treballadors

105

Any de fundació

1972

Fundada per sis advocats laboralistes, ha anat ampliant l'àmbit d'actuació i afegint-hi afers no estrictament laborals. És una cooperativa amb 75 socis i 35 treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Col·lectiu Ronda obre el primer despatx fora de Catalunya a Madrid

Publicat a