Gran angular

Un iot ple de futur

Una desena d'emprenedors, prop de vint inversors i un espai comú on exposar projectes i mirar de captar l'atenció d'aquells que poden injectar capital i oportunitats de créixer als nous negocis. És una escena habitual. Només a Barcelona s'organitzen desenes de trobades d'aquest estil cada any. El que ja no és tan habitual és que aquesta trobada es faci en un iot al port de Barcelona.

Aquesta ha estat l'original proposta de l'acceleradora Conector en col·laboració amb la firma Charter&Dreams. Carlos Blanco, un dels socis de Conector i ànima d'aquests fòrums, ja havia reunit emprenedors i inversors en espais curiosos com un taxi, però ara, explica, “volia un entorn on poguéssim estar més relaxats”. I certament l'ambient acompanyava, i tot i que els emprenedors saben que s'hi juguen molt, en aquestes trobades, l'escenari convidava a gaudir del moment.

Els primers a arribar van ser els emprenedors, com Sergi Benet, un jove de 25 anys i un dels socis fundadors de Meller, una firma de poc més d'un any de vida que ven ulleres de sol de disseny a través de les xarxes socials i que venia a buscar uns 300.000 euros per acompanyar el seu procés d'internacionalització. O Mikel Alonso, un emprenedor que va arribar des de València amb la seva empresa Glassy, que té un dispositiu destinat a practicants d'esports d'acció i d'aigua com el surf. Fundada el 2012, l'empresa, que té ja el 50% del seu mercat als Estats Units, aspira a tancar una ronda d'un milió d'euros. “Me'n vaig assabentar el darrer dia del termini per presentar-se, vaig enviar la sol·licitud i al cap de tres hores em van confirmar que havíem entrat”, explica Alonso, per a qui estar en un iot a punt d'afrontar la presentació del seu projecte davant 19 inversors “és una sensació única, i espero que el resultat també ho sigui”, diu.

Per a Paloma Cañete, representant d'un family office amb base a Madrid, l'entorn de la trobada també resulta més que un incentiu. Al cap i a la fi ha agafat un avió tan sols per trobar-se amb deu emprenedors ansiosos per explicar els seus projectes i captar capital. Però no és la primera vegada que ho fa: “Tot i estar a Madrid tenim participades a Barcelona, és un mercat natural per a nosaltres”, diu. De la seva participació en aquest original fòrum en un iot espera trobar empreses interessants, “en un estadi ja de creixement, que és on estem especialitzats”. També ve amb bones expectatives un altre dels inversors que hi participen i que prefereix guardar l'anonimat ja que només es dedica a fer d'inversor privat “en el temps lliure”, quan la seva feina de directiu d'una gran multinacional li ho permet. “Avui m'he agafat festa per venir fins a aquest escenari tan increïble i veure si trobo projectes interessants”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.