Economia

Casa Tarradellas inverteix 10 milions en la planta de farina

L'ampliació que l'empresa alimentària farà a la farinera li permetrà doblar la producció, de 200 tones diàries a 400

Les obres, que començaran en breu, serviran per assumir nous reptes en pizza

Casa Tarradellas invertirà 10 milions d'euros a ampliar la farinera que té a Gurb, amb l'objectiu de poder doblar l'actual producció de 200 tones de farina diàries i arribar a les 400 tones. Les obres a la farinera, inaugurada l'any 2010, començaran aquesta setmana i està previst que les noves instal·lacions estiguin operatives al 100% a finals d'any.

L'ampliació significarà “duplicar sense que es vegin grans moviments”, segons Miquelina Saborit, responsable de comunicació de l'empresa, ja que una part del creixement es farà a l'interior de l'edifici –amb la millora i l'engrandiment de l'engranatge del molí, per exemple–, tot i que sí que es construiran unes noves sitges a la part del darrere per rebre el blat. Aquest augment de producció comportarà la creació d'entre sis i vuit llocs de treball, que s'afegiran als deu treballadors que ara té la planta.

L'empresa d'alimentació Casa Tarradellas, amb seu a Gurb, va posar en marxa la seva farinera fa sis anys amb la previsió que al cap d'un temps pogués créixer. “Ara ens faltava pulmó per assumir nous reptes en pizza refrigerada, on som líders de mercat, i masses fresques”, explica Saborit després de recordar que Tarradellas va treure al mercat la primera pizza d'aquestes característiques el 1998. A la farinera, que des del començament disposa d'un centre d'investigació, s'estudia quina és la millor farina per a cada tipus de pizza, de la dotzena (variacions a part) que en aquest moment es comercialitzen de manera habitual, i “es treballa molt sobre el producte final”. “A cada referència s'hi assigna el seu receptari”, explica la responsable de comunicació de Tarradellas.

Aquesta empresa aposta des de fa temps per un seguiment de tot el procés d'elaboració dels productes des de l'origen, com ja fa amb la carn. Per això seleccionen el blat que millor s'ajusta a les necessitats de les seves pizzes, el molen i n'elaboren la farina, la qual passa pel seu respectiu període de fermentació. El blat que utilitzen és “de proximitat però amb forces diferents, pensant en la pizza final”. Bona part del proveïment es fa a la comarca d'Osona, on hi ha “uns blats d'excel·lent qualitat”, però també se'n compra en altres punts de Catalunya.

Actualment Casa Tarradellas té 26 línies de producte per elaborar totes les referències de refrigerats, entre les quals hi ha bases de pizza de diferents tipus com ara la de pasta de full, la calzone i la focaccia.

LA XIFRA

400
tones
de farina diàries serà la producció que tindrà a partir d'ara la farinera de Casa Tarradellas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.