Empreses

Jori Armengol preveu l’adquisició de dues corredories enguany

La companyia, que celebra els 125 anys, podria créixer un 10% amb la nova compra i obrir oficines a Bilbao

Entre un 60-65% dels riscos assegurats estan ubicats a l’exterior de l’Estat espanyol

La corredoria d’assegurances Jori Armengol & Asociados, que enguany celebra els 125 anys d’història, està a punt d’adquirir dues importants corredories d’assegurances catalanes amb l’objectiu de créixer per tenir més presència internacional. Aquesta operació, que es podria tancar abans de l’1 de gener vinent, coincideix amb un moment dolç de la firma, ja que l’any passat va créixer un 16% en l’ingrés de primes, mentre que els beneficis s’han multiplicat per dos en els darrers cinc anys.

“La compra de les dues carteres de Barcelona significarà augmentar un 10% la nostra facturació i també representarà poder incrementar la plantilla amb una desena de professionals”, explica Ferran Jori, president executiu i director general de Jori Armengol. Amb aquesta operació, que gairebé amb tota seguretat es tancarà abans de dos mesos i amb les previsions de creixement de la facturació durant el 2017, la corredoria d’assegurances amb seu a Barcelona i oficines a Madrid podria tancar l’actual exercici amb un creixement superior al 20% sobre els 37 milions d’euros que va obtenir l’any passat.

Aquest creixement no respon només a un fet puntual, sinó que“representa una estratègia de la companyia perquè ser gran avui dia és important i més quan la teva activitat és d’àmbit internacional”, diu el director general.

A més, la corredoria està analitzant l’obertura d’una oficina a Bilbao, una decisió que es prendrà abans d’un termini de dos anys. “Hem de valorar si és millor obrir una sucursal o bé incorporar directament empleats en el sí de les empreses de dos grans clients que operen a Euskadi, un dels quals de l’Ibex-35”, explica Ferran Jori.

Un dels èxits del creixement dels darrers anys de l’entitat asseguradora és la forta presència arreu del món. Actualment entre un 60-65% dels riscos assegurats per aquesta corredoria estan ubicats en diversos continents. “Treballem a pràcticament tots els països gràcies a la pertinència a la Global Broker Network (GBN), la major xarxa de corredories independents del món, de la qual Jori Armengol & Asociados n’és soci exclusiu per a l’Estat espanyol”, explica el president executiu. La firma també forma part d’Astreos Credit, la primera xarxa internacional de corredoria especialitzada en l’assegurança de crèdit comercial. El fet de pertànyer a aquestes dues organitzacions globals permet donar cobertura als seus clients a pràcticament tots els països del planeta. De fet, formar part de la GBN representa per a la companyia catalana gestionar pòlisses dels seus clients d’arreu amb l’ajuda de prop de 5.000 professionals. Per a l’executiu català, la firma que assessora i gestiona cobertures d’assegurances de grans empreses, multinacionals i particulars segueix una filosofia que passa per “créixer de forma consolidada i actuar sobre allò on es té experiència”, diu Ferran Jori.

Les arrels.

Jori Armengol & Asociados va ser fundada el 1892 a Barcelona per Josep Armengol. fet que la converteix en una de les primeres corredories de l’Estat. A finals dels anys setanta del segle passat hi va haver una forta transformació en el món assegurador. Es va entrar en les assegurances particulars i també van arribar els brokers internacionals. Llavors va ser quan la corredoria catalana es va associar amb la companyia La Segurité Nouvelles (França), participada per Heath Lambert Group (Gran Bretanya), i va entrar a formar part de la xarxa internacional HLA Global Network, actualment Wells Fargo Global Broker Network.

En l’àmbit estatal el 1990 l’entitat catalana obre una seu a Madrid, actualment amb una quinzena de treballadors.

Facturació
37 M€
Treballadors
50
Any de fundació
1892
Jori Armengol va néixer el 1892. La cinquena generació familiar la integren Ferran i Marc Jori. Els dos germans i el seu pare, Amadeu, controlen més del 80% de les accions de la corredoria. La resta està en mans d’una firma francesa. La sisena generació ara comença.
cobertures singulars

Des de la suplantació fins al ‘ciber risc’

Les clàssiques cobertures com l’incendi, el robatori, els danys materials, perduren, però els darrers anys han entrat singulars pòlisses que han transformat el sector. Es pot assegurar per exemple la infidelitat dels empleats i les males pràctiques laborals, que consisteix a passar informació secreta a la competència. També creixen els rams que cobreixen els riscos polítics, el terrorisme o l’amenaça de terrorisme. Creix la pòlissa de suplantació de titularitat. “Fa poc hem hagut d’indemnitzar amb una important suma de dòlars un client de Mèxic perquè algú va fer una gran comanda que no corresponia amb la persona assegurada”, diu Ferran Jori, que afegeix que les pòlisses de ciber risc creixen de forma vertiginosa davant les accions dels hackers nocius a les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.