Empreses

Suplements de salut sense intermediaris

Vanir produeix i comercialitza directament complements alimentaris

Cal guanyar-se la confiança perquè ens comprin per internet
Elsa genové
directora general

Vanir és una firma de complements alimentaris enfocats a la salut i a les articulacions, impulsada pel laboratori biofarmacèutic Opko Health.

Vanir es va crear l’any passat amb dues particularitats amb les quals vol agafar volada. Per una banda, que és una marca amb producció pròpia, i per l’altra, que només comercialitza via on line.

Vanir té a Banyoles (Pla de l’Estany) la seva fàbrica per abastir el mercat de l’Estat espanyol, de moment i amb plans de donar cobertura també a la resta d’Europa en els pròxims exercicis.

La planta de Vanir ha apostat per la innovació en el desenvolupament de fórmules i ingredients i s’ha certificat per garantir la qualitat en els processos de producció. “En un sector com el nostre la certificació per garantir la qualitat i la seguretat és imprescindible”, explica Elsa Genové, directora general de la firma.

La venda directa des de fàbrica els serveix per reduir costos en intermediaris i guanyar en confiança del consumidor. Ara bé, l’start-up té encara el repte de trencar una barrera en la dinàmica de consum on line. Es dona el cas que el mercat local i concretament de productes relacionats amb la salut no està tan accelerat com d’altres. De fet, si els índexs de creixement global de les vendes on line estan al voltant d’un 25% anual en el consum en general, en l’àrea de productes de salut, com els de Vanir, el percentatge baixa al 12%. La xifra encara es redueix més en el cas de l’Estat espanyol. “Cal guanyar-se la confiança del consumidor per comprar productes vinculats a la salut via xarxa, Per assolir-ho l’hem certificat en garantia de seguretat d’e-commerce que verifica la seguretat de les vendes i dels comentaris dels usuaris”, afegeix Genové.

Vanir, que està enfocada a l’esport, té al seu favor la tendència creixent per la pràctica esportiva i tot el que envolta el món del benestar.

La companyia ha arrancat amb una inversió inicial d’1,5 milions d’euros i una cartera de cinc productes: un per a la salut articular, un altre per a la salut muscular, un tercer per a energia, i acaben de llançar dos productes per al son i el descans: Vanir Dreams i Vanir Dreams Tea, amb components naturals funcionals per ajudar a dormir.

Genové explica que la posada en marxa de la firma s’ha basat en el finançament propi de l’empresa mare (Opko Health) i que esperen arribar al punt d’equilibri en un període dos anys. Ara com ara comercialitzen només a Espanya, però a partir del 2019 aspiren a vendre a Europa. “La plataforma digital ja està preparada per poder comercialitzar a la resta del vell continent”, diu Genové.

La companyia es va posar en marxa amb una plantilla reduïda de dues persones, però amb un equip més ampli que comparteixen amb la resta del grup, per al desenvolupament del producte, equips de tecnologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.