L'empresa de la piscifactoria d'Arenys retira l'estructura que el mar va arrossegar fins a la platja de Llavaneres

L'empresa de la piscifactoria d'Arenys de Mar ha trigat dues setmanes a retirar l'estructura metàl·lica que els corrents marítims van empènyer fins a la platja de Sant Andreu de Llavaneres. Les feines de treure de l'aigua les gàbies es van fer dijous a la tarda en una operació que va durar unes tres hores i van anar a càrrec de dues empreses locals contractades per l'empresa asseguradora de la piscifactoria: Etramar, especialitzada en treballs marítims, i Excavacions Jocar. La ferralla, que estava sedimentada a pocs metres del trencant d'ones, es va extreure a través d'una grua i un cop a la sorra es va seccionar i es va carregar als camions. Del cost de la retirada, segons va explicar ahir l'Ajuntament de Llavaneres, se'n farà càrrec l'empresa propietària de la instal·lació.

Des d'ahir, el tram de platja, que es va tancar al bany per evitar que cap banyista s'hi acostés i prengués mal a causa de l'estructura metàl·lica, s'ha tornar a obrir després de 13 dies sense poder-hi accedir. La policia local, que ha coordinat tota l'operació des de l'aparició dels ferros, també va col·laborar en el dispositiu que es va muntar per enretirar-los. Tot i la dimensió de l'estructura, que segons fonts municipals, ocupava una superfície d'uns 100 metres quadrats, els operaris van optar per extreure d'una peça tot el material i va ser un cop a la platja que es va procedir a segmentar-lo per endur-se'l. A més, es van treure restes de ferros que hi havia disperses perquè tota la zona de platja quedés neta.

Amb l'objectiu d'esbrinar d'on provenia el munt de ferros que van aparèixer davant el litoral llavanerenc, l'Ajuntament va haver d'encarregar un reportatge fotogràfic submarí. Les imatges que es van obtenir van donar la pista als tècnics per determinar que es tractava d'una part de l'estructura d'una piscifactoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.