Administracions

Torredembarra tancarà el pàrquing subterrani de Filadors per deficitari

L'equipament va ser construït per Teyco, una de les empreses investigades ara al jutjat

Mantenir-lo suposa a l'Ajuntament perdre 10.000 euros al mes

Primeres decisions del nou govern de consens de l'Ajuntament de Torredembarra per redreçar la situació del municipi després que esclatés el cas de presumpta corrupció que va dur l'exalcalde, Daniel Masagué (CiU), a la presó. El pròxim 31 d'agost es tancarà una de les obres insígnia de la gestió de Masagué, el pàrquing Filadors, l'únic aparcament subterrani que hi ha en funcionament al municipi. La decisió de tancar-lo s'ha pres per falta d'ús i pel caràcter deficitari. “Cada mes que el tenim obert hem de pagar 10.000 euros a l'empresa que en fa el manteniment”, va reconèixer ahir l'alcalde, Enric Grangel (PSC).

L'aparcament no havia atret ni usuaris puntuals ni tampoc abonats entre els residents al municipi, en part per culpa de les limitacions d'horari (l'espai quedava tancat durant la nit, sense que poguessin sortir els vehicles). Amb aquesta decisió, l'Ajuntament també posa punt final a la relació amb l'empresa que s'encarregava de la gestió i el manteniment, amb la qual no hi ha contracte ni es va seguir cap procés d'adjudicació.

Tot i que la decisió s'emmarca formalment en la necessitat de redreçar la situació econòmica de l'Ajuntament, el pàrquing Filadors és un dels temes que tot indica que s'estan investigant dins de la instrucció, sota secret de sumari, que té en marxa el jutjat número 1 del Vendrell i que manté com a imputats diversos regidors i empresaris, a més de l'exalcalde Daniel Masagué. L'aparcament va ser construït el 2010 per Teyco, una empresa que la Guàrdia Civil va registrar el 26 de juny passat, el conseller delegat de la qual, Jordi Sumarroca, està també imputat. En el moment de l'adjudicació, l'oposició havia denunciat que el concurs s'havia fet a mida de Teyco. L'arquitecte Jaume Vila Fontcuberta, que va supervisar-ne les obres sense tenir tampoc contracte, també està imputat.

LA XIFRA

3,7
milions
és el que va costar oficialment el pàrquing de Filadors, tenint en compte el sobre d'1,2 milions reconegut

Més detalls de la situació econòmica

Demà el nou govern torrenc ha convocat una roda de premsa en què detallarà la situació econòmica en què es troba l'Ajuntament i quines accions han consensuat ja per intentar resoldre-la. L'alcalde ja va apuntar en prendre possessió que la situació era preocupant i que el tresorer els havia advertit que aquest exercici es tancaria amb 2,5 milions de dèficit si no es prenien mesures per redreçar l'economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.