Gran angular

El Pallars oferirà postgrau de turisme de muntanya

Jussactiu, la Universitat d'Andorra i la de Colorado i l'OMT formaran professionals del sector d'arreu del món

La Societat de Foment del Pallars Jussà, Jussactiu, i la Universitat d'Andorra han impulsat la posada en marxa del futur postgrau de gestió de destinacions de turisme de muntanya, que es començarà a implantar a través d'internet d'aquí a pocs mesos. Aquests estudis, que han tingut la col·laboració de la Fundació Themis, que forma part de l'Organització Mundial de Turisme i la Universitat de Colorado, van dirigits a llicenciats i professionals del turisme d'arreu del món, públic i privat, en el disseny d'estratègies, polítiques de gestió, la promoció de les polítiques turístiques de muntanya i també del segment de l'esquí.

De fet, una peculiaritat d'aquest postgrau -que es va signar a Tremp el 2 de desembre- és que “és l'únic programa d'àmbit internacional d'educació superior especialitzat en la gestió de destinacions turístiques a nivell integral, tant teòric com pràctic”, asseguren fonts de l'organització acadèmica d'aquest cicle formatiu de dos anys de durada. El programa inclourà pràctiques i activitats formatives a Andorra i al Pallars, que serà impartit en anglès i disposarà de dues estades pràctiques, una al principat d'Andorra i una altra al Pallars. Durant l'estada presencial es duran a terme tallers, visites tècniques i un setmanari, així com la visita a indrets i monuments més significatius de la zona. Així, doncs, la trentena d'estudiants previstos que participaran en el primer curs es convertiran en coneixedors i prescriptors del Pallars. Els promotors ja treballen per poder donar entrada a empreses i institucions que ajudin a patrocinar aquest programa, que tindrà una trentena de crèdits, entre 25 i 30 hores cadascun.

“Aquest és un projecte que neix d'una idea original d'un membre del nostre consell assessor i en el qual hem estat treballant més de dos anys”, explica Josep González, president de Jusactiu i president de la Pimec, un pallarès fill de Llimiana. Jusactiu es convertirà d'aquí a pocs mesos en PallarsActiu, i abastarà associats tant del Pallars Jussà com del Pallars Sobirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.