Gran angular

La formació contínua: un servei amb projecció de futur

Els cursos es dissenyen pensant en el professional de l'enginyeria d'àmbit industrial

El Col·legi ofereix formació en línia i també en versió semipresencial

La formació és un dels pilars en què se sustenta el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN), per això el Col·legi dedica una part important dels recursos a dissenyar un programa de formació contínua potent, capaç de donar resposta a les necessitats de reciclatge constant que requereixen els professionals de l'enginyeria d'àmbit industrial.

Ampli catàleg de cursos, presencials i en línia. Vivim en una societat en què el mercat laboral reclama professionals qualificats, i en què els avenços tecnològics i tècnics no permeten quedar-se enrere. Conscient d'això, ENGINYERS BCN facilita als col·legiats, principalment, però també a altres professionals, la possibilitat d'actualitzar-se amb cursos sobre les diferents especialitats de l'enginyeria de l'àmbit industrial impartits per experts en cada matèria.

Electricitat i eficiència energètica, informàtica dirigida a l'enginyeria, qualitat, instal·lacions i normatives acostumen a ser les temàtiques més demanades pels usuaris del servei de formació d'ENGINYERS BCN. En aquest sentit, el programa formatiu que ofereix el formen cursos per formar auditors energètics, de disseny d'instal·lacions de baixa tensió (de nivell avançat o introductori), cursos de creació i gestió d'instal·lacions específiques (climatització, electricitat, fontaneria...) en projectes BIM (Building Information Modeling), o de robòtica col·laborativa, per citar alguns exemples dels més sol·licitats.

Molts d'aquests cursos són de caràcter presencial, però, ateses les necessitats actuals i el creixent interès de col·legiats i altres usuaris de formar-se a distància, el Col·legi disposa d'una excel·lent plataforma virtual que facilita la formació en línia i també semipresencial. Una enquesta realitzada el novembre passat entre els col·legiats va demostrar que la modalitat virtual dels cursos guanya adeptes entre els col·legiats i la resta d'usuaris de l'oferta formativa.

A banda dels cursos, el catàleg de formació d'ENGINYERS BCN també inclou conferències, que es poden seguir en directe per videostreaming, i activitats que tenen molt bona acollida entre els col·legiats. Entre conferències i activitas se n'organitzen un centenar a l'any, les quals, durant els darrers dos anys, han rebut una mitjana de 3.000 assistents anuals. Entre les activitats destaquen les tertúlies d'economia, taules de debat i fins i tot visites guiades a empreses i indústries de renom.

Formació bonificada. ENGINYERS BCN gestiona de manera gratuïta els tràmits per acollir-se a la subvenció de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo del Ministeri de Treball i Seguretat Social, que permet formar els treballadors bonificant els costos de formació amb càrrec a les quotes de cotització de la Seguretat Social. Anualment s'assigna a les empreses una quantitat en concepte de crèdit de formació per portar a terme accions formatives dirigides a millorar la qualitat, capacitats i competències professionals dels treballadors. ENGINYERS BCN està acreditat com a entitat organitzadora per gestionar la bonificació dels cursos que organitza. Les gestions són gratuïtes per als cursos propis del Col·legi.

L'àrea de formació s'encarrega de mantenir al dia l'ampli catàleg de cursos, activitats i conferències a través del web del Col·legi, www.enginyersbcn.cat, els butlletins electrònics, la revista Theknos i una agenda trimestral en paper que recull la programació a tres mesos vista.

Servei de Formació:

934 961 420

i [email protected]

Els cursos més recomanables

1AUDITORS ENERGÈTICS. S'ofereix la metodologia tècnica necessària, d'acord amb el que estableix la normativa, per realitzar auditories energètiques. Aquest curs disposa d'una edició presencial i una altra per ‘videostreaming'.

2INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES DE BAIXA TENSIÓ. Es faciliten els recursos necessaris per realitzar tasques d'inspecció i determinar l'estat de les instal·lacions, així com per fer-ne el disseny (inicial o avançat) i el càlcul, per supervisar-les i gestionar-les.

3LEGALITZACIÓ D'ACTIVITATS. Imprescindible per aprendre a elaborar projectes d'activitats, tramitació electrònica, i per estar al dia sobre la normativa i nous procediments administratius de tramitació de llicències d'activitats. És un curs en línia.

4FORMACIÓ BIM (Building Information Modeling). El BIM, modelatge 3D, és d'aplicació obligada a l'hora de fer instal·lacions d'obra pública. L'alumne aprèn a fer-ho amb el programari Autodesk Revit.

D'altra banda, hi ha cursos específics sobre climatització, electricitat i fontaneria i sanejament.

www.enginyersbcn.cat/agenda



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.