El Festival de Cinema de Girona dedica una retrospectiva a Gregory Nava

El productor d'animació Antoni d'Ocon presentarà projeccions infantils

Antoni d'Ocon presentarà el dia 4, de les 10 del matí fins a les 3 de la tarda, a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, les projeccions de capítols de les sèries Los fruitis i Rovelló (infantil i cicle inicial) i Kong i un capítol de Problem child (cicle mitjà i cicle superior). D'Ocon també presentarà imatges inèdites del Pájaro loco, que ell mateix va fer quan treballava per a la companyia Universal.

El mateix dia 4 tindrà lloc, als cinemes Albéniz, l'acte inaugural del festival, amb Gregory Nava, que presentarà el film El norte (1983), pel qual va aconseguir una nominació als Oscar pel millor guió adaptat conjuntament amb Anna Thomas. Durant el festival, també es projectaran Selena, protagonitzada per Jennifer López; Frida, film del qual va ser guionista; My family, amb Edward James Olmos i Bordertown (2006), en què reincideix amb Jennifer López. Segons la programació, tots aquests films els presentarà el mateix Nava. La nòmina de convidats estrella del festival es completa amb l'especialista en fotografia i efectes especials Mike Connor, l'actriu holandesa Micky Hoogendijk i l'actriu catalana Clàudia Bassols.

Pel que fa a la secció Ficció Girona (dia 5, Aula Magna de la Casa de Cultura, a partir de les 15 h), es projectaran 27 treballs, la majoria curtmetratges, però també algun migmetratge i llargmetratge, d'entre els quals obres de Juanka Santa Vario, Pere Solés, David Pérez, Paco Cavero, Sandra Ojosnegros, Pere Puigvert o Albert Blanch, que va guanyar amb Fragile el festival DibaExpress 2009. En la secció de documental (dia 5, Aula B de la Casa de Cultura, a partir de les 15 h) es projectaran una desena de propostes de durada diversa, nou de les quals de realitzadors gironins com ara el prolífic Pere Solés, Laia Fàbregas, Víctor Riberola –treballs relacionats amb la muntanya– o Sílvia Subirós. El mateix dia 5 (16 h) també es projectaran, a l'aula C de la Casa de Cultura, les produccions provinents del Festival Internacional de Cinema Gay i Lèsbic de Barcelona.

El diumenge 6 i el dilluns 7 de desembre estan reservats per a la projecció dels curtmetratges «prenominats», segons l'organització, als premis Gaudí que atorga la recentment fundada Acadèmia del Cinema Català. És la secció (no competitiva) més extensa del festival. En total són 31 treballs. Tancarà el festival la projecció dels treballs de la secció Curts de Hollywood, l'acte d'entrega dels guardons i la projecció de Bordertown.

En el marc del festival gironí, el diumenge dia 6 es projectarà, a la Casa de Cultura (18 h) el documental Il faut regarder (François Boutonet), provinent del festival francès Cinemaginerie, agermanat amb el Festival de Cinema de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.