Economia

turisme

balanç

El turisme arriba a màxims d’ocupació del 93% a l’estiu

Segons les dades de l’Idescat, al juliol i l’agost els establiments del Maresme van registrar en plena temporada alta fins a 1.100.000 pernoctacions

Es recuperen les reserves que fan els estrangers russos i britànics

Satisfacció màxima per l’ocupació hotelera aquest estiu als establiments del Maresme, que han arribat a màxims del 93%, pel que fa a tot el conjunt de la comarca. Són xifres que, segons el president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Joaquim Arnó, segueixen la tendència de l’estiu passat i reafirmen el bon moment que viu el sector.

A l’espera de tancar definitivament les dades de setembre que ofereixen l’Idescat i la Diputació de Barcelona, ja es pot dir que els percentatges d’ocupació a la comarca van registrar màxims d’ocupació d’entre el 88% i el 93%. En nombres, al juny, amb un total de 925.000 pernoctacions, mentre que al juliol i l’agost van superar en 1.100.000 el nombre.

“El Maresme està fent la seva feina per situar-se com a destinació puntera, però s’ha de continuar treballant perquè aquest increment es pugui mantenir”, apuntava des de la presidència del Consorci, Joaquim Arnó. Un dels factors que ha contribuït a l’increment del nombre de turistes ha estat l’afluència de turisme estranger, que representa entre el 80% i el 90% dels visitants.

En aquest sentit, des del Gremi d’Hostaleria del Maresme i el consorci de Promoció Turística Costa del Maresme es destaca la recuperació de mercats com ara el rus i el britànic, que havien patit una certa davallada les últimes temporades. “La situació inestable a Crimea o a la zona de Turquia ha portat de nou aquest turisme”, apunten des del consorci. Les xifres, però, també indiquen que s’ha estabilitzat el nombre de turistes provinents de països com ara França, Alemanya i els països nòrdics.

“Per mantenir i atraure el turisme de fora s’ha d’ampliar l’oferta de qualitat i que es pugui desestabilitzar més enllà de l’estiu”, diu Arnó, que manté aquesta com una de les assignatures pendents des del sector. “Ara estem en un creixement, però quan això s’estanqui hem d’estar preparats”, diu.

Oferta en conjunt

El consell d’alcaldes ha d’aprovar una proposta conjunta per impulsar la promoció turística. Amb el document s’estableix l’aportació plurianual de cada ajuntament per gestionar les accions conjuntes per les quals es demanaran subvencions al fons Feder i altres administracions com és la Diputació. “Són eixos de treball, com les rutes arqueològiques, de la Guerra Civil, dels indians, del modernisme o del camí de Sant Jaume”, apunta Arnó.

LES XIFRES

1,1
milions és el nombre de pernoctacions que es van registrar a l’agost als establiments de la comarca.
92,8
per cent. és l’ocupació més alta que han registrat a l’agost les cases de turisme rural al Maresme.

LA FRASE

Ara estem en un creixement, però quan això s’estanqui hem d’estar preparats
Joaquim Arnó
president del consorci de promoció turística del maresme

El turisme rural i els càmpings, plens

El Maresme ha estat la comarca amb l’ocupació més alta a l’agost, del 92,8%, pel que fa a l’allotjament de turisme rural. Això, segons les dades facilitades per la Diputació de Barcelona, consolida aquest tipus d’allotjaments a la zona propera a Barcelona.

El turisme de càmping és un altre dels actius destacats de la comarca que millora els seus resultats durant la temporada d’estiu any rere any. En aquest sentit, des de l’Associació de Càmpings es constata que durant els mesos d’estiu, fins a l’agost, l’ocupació ha incrementat un mínim d’un 3% respecte a l’any passat.

Pel que fa al nombre de visitants al Maresme, aquest estiu la tendència és similar a l’increment del nombre de turistes que han fet nit als establiments. Durant els mesos de juny i juliol, van visitar la comarca entre un 14,6% i 6,9% de turistes, respectivament, comparat amb el mateix període de l’any anterior.

La xifra de visitants s’ha consolidat entre les 176.500 i les 188.000 persones durant el període juny fins a l’agost. Tot i que predomina el visitant estranger, també s’ha notat un increment del visitant domèstic i la tendència d’un turista individual per sobre dels viatges organitzats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.