Gran angular

Aristóbulo de Juan adverteix de la fragilitat dels bancs

Per a l’exdirector del Banc d’Espanya l’escenari recorda el de l’última crisi

Aristóbulo de Juan, exdirector general del Banc d’Espanya, pensa que sota l’aparent estabilitat del sector financer es comencen a donar les condicions per a una nova crisi com la del 2007. De Juan, guardonat per la seva trajectòria professional per l’Institut d’Estudis Financers (IEF), va assenyalar en el seu discurs la baixa rendibilitat dels bancs com un problema molt greu. L’alta liquiditat existent per la política expansiva del BCE, la desregulació als Estats Units que acabarà arribant a Europa i la banca no regulada (fintech) són, per al financer, les grans amenaces del sector. Per això va advertir que cal “allunyar-se de l’autocomplaença”, un estat d’ànim que De Juan detecta en aquests moments.

Aristóbulo de Juan van rebre el guardó de l’IEF en una cerimònia a Foment del Treball el 6 de novembre passat.

També va ser distingit Joaquín Trigo, director executiu de Foment del Treball i de l’Instituto de Estudios Económicos (IEE), per la seva trajectòria acadèmica, que va rebre els elogis del president de la patronal catalana, Joaquim Gay de Montellà.

Toni Brunet, director d’assumptes públics i corporatius de Cellnex Telecom, va rebre el premi IEF a la comunicació i el programa de TV3 Valor afegit, el de divulgació. En aquest darrer cas, va recollir el guardó Albert Closas, director i presentador de l’espai televisiu que suma catorze anys en antena, “fita que constitueix tota una excepció i un rècord a Espanya en divulgació econòmica a la televisió”, va destacar Josep Soler, director de l’IEF.

Soler va recordar que els Premis a l’Excel·lència de l’IEF, que enguany han arribat a la desena edició, es van començar a lliurar coincidint amb l’inici de la crisi i “com una forma de combatre-la”, segons va dir. Per al director de l’IEF, la crisi financera va posar de manifest la falta d’exemplaritat en el sector, de manera que calia donar a conèixer trajectòries professionals d’excel·lència i així ajudar a la recuperació de valors i conductes: “L’excel·lència suposa un plus d’esforç que va més enllà de les normes exigides a tothom”, va dir.

L’acte va ser presidit pel secretari d’Economia, Pere Aragonès, que va destacar les bones dades macroeconòmica de Catalunya si bé va reconèixer la complexitat de la situació política actual. En aquest sentit, Aragonès va reivindicar els premis: “Avui és més necessari que mai insuflar optimisme, de la mateixa manera que ho va ser quan els guardons van ser creats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.