Economia

Lleure

La temporada d’esquí s’inicia amb plena ocupació a les pistes

El fred d’aquests dies beneficia els allotjaments de muntanya

Baixa el nombre de visitants a Barcelona capital

El litoral manté bon ritme de reserves

Bon inici de campanya. L’intens fred dels darrers dies ha permès que el pont de la Constitució, el que dona el tret de sortida a la campanya de la neu, comencés ahir amb plena ocupació a les pistes d’esquí catalanes. “Les perspectives són molt bones”, assegura el director de l’Associació Catalana d’Estacions de Muntanya, Joaquim Alsina, ja que esperen un “ple” d’esquiadors. Per Alsina, és important que el fred a Catalunya hagi estat generalitzat, ja que si al lloc de procedència dels esquiadors –molts d’ells són de Barcelona– les temperatures són baixes, això els “anima” a venir a tocar neu.

Optimista també es mostra el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, que ha apuntat que les reserves per aquest pont se situen entre el 85 i el 100%, en funció de la proximitat de l’establiment amb les pistes d’esquí . El major volum de reserves es concentra als últims dies del pont, demà divendres i dissabte, amb gairebé el 100% d’ocupació, xifres molt similars a les de l’any passat. A la ciutat de Barcelona, en canvi, s’esperen números més baixos. El Gremi d’Hotels de Barcelona ha previst una ocupació del 45% per aquest pont, mentre que l’any passat va tancar aquestes mateixes dates amb un 60%. L’associació atribueix el descens a la inestabilitat política.

L’Enquesta d’Ocupació Turística realitzada per Turespaña ha apuntat aquesta setmana que l’ocupació hotelera creixerà aquest pont al conjunt de l’Estat espanyol però no a Catalunya, on preveu un descens del 13%. La major part del sector turístic català, però, no comparteix el pessimisme. Com explica el gerent de l’Associació Hotelera de la Costa Brava Centre, Martí Sabrià, el pont de la Puríssima acostuma a ser fluix al litoral però, malgrat tot, les dades són bones.

A la Costa Brava, amb un 40 % de les places hoteleres obertes, s’espera que l’ocupació voregi el 60%, encara que demà divendres i dissabte pot arribar al 100%. Pronostica, a més, que la campanya de Nadal serà bona a la Costa Brava perquè ja hi ha moltes reserves fetes, sobretot per part de turistes francesos.

LES XIFRES

100
per cent
d’ocupació aconseguiran els establiments situats més a prop de les pistes d’esquí.
40
per cent
de places hi ha obertes actualment al litoral català, ja que és temporada baixa per a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.