Economia

economia

El preu dels pisos puja un 10% interanual el tercer trimestre

Catalunya és el territori on més s’incrementa el preu, només per darrera de Madrid, segons les dades publicades avui per l’INE

Respecte el segon trimestre els preus pugen un 2,6%, també el segon increment més alt a l’Estat

El preu dels pisos segueix la seva escalada, i es va anotar un augment del 10% interanual en el tercer trimestre de l’any. Així, de juliol a setembre Catalunya es va anotar el segon major augment de preus a l’Estat, només per darrera de Madrid, on els preus es van anotar una pujada del 12,3%. Al conjunt de l’Estat l’augment en el tercer trimestre ha estat del 6,7%, segons es desprèn de les dades publicades aquest matí per l’institut d’estadística espanyol, INE.

L’increment en el tercer trimestre és lleugerament superior al registrat entre abril i juny. Aleshores els preus es van anotar un augment del 9,3% respecte el mateix període de l’any anterior. Pel que fa a l’increment respecte el segon trimestre de l’any, Catalunya també va ser un dels territoris amb majors alces, concretament del 2,6%. Només les Balears, amb un 5% d’increment trimestral, va quedar per sobre de Catalunya, i la mitjana del conjunt de l’Estat es va situar en l’1,8%.

El preu dels pisos de segona mà és el que més impulsa aquest augment, per sobre de l’habitatge d’obra nova. Per a Ferran Font, director d’estudis del portal pisos.com “tot i que aquest representi el trimestre amb major creixement interanual dels darrers anys, els preus segueixen la senda de creixement raonable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.