Economia

economia

Els tècnics d’Hisenda veuen “inapreciable” l’impacte del trasllat de seus en la recaptació

Veuen mínim el perjudici en les arques públiques catalanes

Prop de 3.000 empreses han fet el pas des de l’1-O segons la darrera actualització de les dades dels Registradors

El sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda, Gestha, veu “inapreciable” l’impacte que té en la recaptació la fuga de seus empresarials de Catalunya. Segons els tècnics d’Hisenda aquest moviment genera un efecte “pràcticament inexistent” per a les arques públiques, excepte mínimament en l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats que es facin en els casos d’ampliacions de capital.

Així ho ha explicat el secretari general de Gestha, José María Mollinedo, en declaracions a Europa Press i en resposta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha assenyalat que la prioritat d’Inés Arrimadas si guanya les eleccions el 21-D serà la de revertir les conseqüències de la fuga de seus en les arques públiques.

Mollinedo recorda que independentment d’on paguin l’IVA i Societats és l’Estat qui ho recapta i qui després distribueix entre els diferents territoris. En el cas de l’IVA la distribució es realitza conforme a la proporció de consum que obté cada territori i es reparteix al 50% mentre que Societats no financia les Comunitats Autonòmiques.

D’altra banda el Col·legi de Registradors ha actualitzat les dades de trasllat de seus socials. Des de l’1-O i fins el 5 de desembre ho han fet 2.950 empreses, encara que el ritme de sortides s’ha situat en mínims.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.