Economia

Economia

Grup Miquel ha obert 84 súpers franquiciats el 2017

Del total de nous establiments a l’Estat espanyol, gairebé la meitat s’han inaugurat a Catalunya, on la superfície de sales de venda ha augmentat en 6.518 m²

Han suposat 312 nous llocs de treball

Grup Miquel ha obert durant l’any 2017 un total de 84 supermercats franquiciats a l’Estat espanyol, 41 dels quals s’han estrenat a Catalunya amb les marques SUMA, Proxim i Spar. Els nous establiments representen una superfície de 15.779 metres quadrats de sales de vendes, 6.518 dels quals estan situats en terres catalanes. Les obertures també han permès crear 312 llocs de treball a tot el territori estatal. A Catalunya, la xifra s’ha enfilat fins als 134. Les obertures s’emmarquen en el pla d’expansió que l’empresa està impulsant des de fa dos anys per a la seva àrea de venda al detall amb les sigles de SUMA i Proxim, que l’any 2016 es va materialitzar amb la inauguració de 76 supermercats.

La companyia continua amb el seu pla d’expansió iniciat fa dos anys i durant el 2017 n’ha inaugurat a Catalunya vuit sota l’ensenya SUMA (cinc a Barcelona, dos a Tarragona i un a Girona), 31 Proxim (21 a Barcelona, quatre a Tarragona, tres a Girona i tres a Lleida) i dos Spar a Barcelona.

Grup Miquel té a Catalunya 24 Gros Mercat (catorze a Barcelona, cinc a Girona, quatre a Tarragona i un a Lleida), 309 supermercats franquiciats sota les ensenyes de SUMA i Spar, 89 Proxim, tres plataformes de transbordament i dues plataformes logístiques a Girona i Tarragona que donen subministrament a tots els establiments propis i franquiciats catalans.

El grup empresarial aposta per un model de supermercats de proximitat. Sota la marca SUMA, la companyia busca fusionar “la botiga tradicional amb les franquícies de supermercats actuals” oferint als emprenedors-comerciants una botiga “especialitzada” amb un assortiment “bàsic” per cobrir les necessitats del dia a dia del consumidor.

Sota l’ensenya Proxim, la companyia ofereix als franquiciats una marca pròpia amb un “ampli i sòlid assortiment” que els permet “diferenciar-se i fidelitzar el client” i alhora disposar de l’estructura logística estatal del grup.

Líder al sector

Grup Miquel és la primera empresa del sector majorista de la distribució alimentària a l’Estat espanyol. Amb un volum de negoci de 1.000 milions d’euros i 2.300 empleats, centra la seva activitat en la seva línia de 67 autoserveis a l’engròs Gros Mercat, situats en dotze comunitats autònomes; en la venda a la restauració organitzada amb la divisió Miquel Food Service; la línia d’exportació Miquel Export, i la venda a l’engròs a detallistes, cadenes independents i distribuïdors. Grup Miquel compta també amb una cadena de més de 600 supermercats en règim de franquícia amb les ensenyes SUMA, Proxim i Spar, aquest només a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.