Economia

Economia

Els preus cauen nou dècimes al gener i situen la inflació anual en el 0,9%

La disminució del cost de la factura elèctrica ajuda a refredar l’economia en el primer mes de l’any

En el conjunt de l’Estat espanyol, l’IPC es va situar al gener en el 0,6% interanual

Una vegada més, la temporada de rebaixes i la fi de la campanya de Nadal i de Cap d’Any han provocat un descens de preus en la cistella de la compra del mes de gener. Concretament, a Catalunya, la reducció de la inflació ha estat de nou dècimes respecte el mes anterior, especialment pel comportament de la cistella del sector del vestit i el calçat on els preus han baixat més d’un 15%.

Així doncs, i segons les dades publicades aquest dijous per l’institut d’estadística espanyol, l’IPC anual s’ha situat al gener a Catalunya en el 0,9%, percentatge que suposa la taxa més baixa des de l’octubre del 2016, i se situa tres dècimes per sota de la taxa registrada al desembre (1,2%).

A més de les rebaixes, el refredament d’aquesta taxa anual de la inflació s’ha produït també per la pressió a la baixa que ha protagonitzat la caiguda del preu de la factura elèctrica, contra la pujada que va registrar al gener del 2017.

En el conjunt d’Espanya, l’IPC es va situar al gener en el 0,6% interanual i cinc dècimes per sota de la registrada el mes anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.