Economia

empresa

trasllats de seus

Cellnex Telecom assegura que el canvi de seu social “no ha suposat res a efectes pràctics”

Els responsables de la companyia asseguren que podrien “prendre la decisió contrària” al trasllat fora de Catalunya “en qualsevol moment”

El president i conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, ha assegurat que el canvi de seu social “no ha suposat res a efectes pràctics” i no ha descartat la possibilitat de tornar el domicili social de la companyia de telecomunicacions a Catalunya. “La companyia segueix operant de forma indistinta tant a Barcelona com a Madrid o altres punts d’Europa”, ha defensat Martínez aquest divendres durant la roda de premsa de presentació de resultats de 2017.

Com a “mostra d’absoluta normalitat”, Martínez ha citat, a tall d’exemple, que han celebrat la roda de premsa a Barcelona tot i tenir ara la seu a Madrid. “El consell d’administració que va prendre la decisió [de traslladar la seu fora de Catalunya] en aquell moment, en qualsevol moment podria prendre la decisió contrària”, ha dit Martínez.

El president i conseller delegat de Cellnex ha remarcat, però, que cal “analitzar-ho amb tranquil·litat en el moment adequat” i que primer s’han de “convèncer” sobre “l’estabilitat del context jurídic”.

“No podem estar canviant de seu cada dia”, ha argumentat Martínez. “Esperem que el futur s’escrigui i ens demostri a les companyies que el context jurídic és suficientment estable com per prendre decisions; necessitem convèncer-nos sobre l’evolució dels esdeveniments que van motivar el trasllat”.

Martínez ha defensat que van prendre la decisió a l’octubre per “servitud envers els accionistes” perquè en aquell moment hi havia “incertesa del marc jurídic”. “No oblidem que la nostra companyia està a sis països”, ha remarcat.

Cellnex Telecom té com a principal accionista la gestora d’infraestructures Abertis -amb una participació del 34%- i és l’única empresa de les cotitzades de l’òrbita del grup La Caixa -CaixaBank, Gas Natural i Abertis- que ha decidit celebrar la roda de premsa de resultats de 2017 a Barcelona tot i haver traslladat la seu social fora.

Cellnex ha presentat avui els resultats del 2017, any en el qual va guanyar 33 milions el 2017, un 17,5 % menys que el 2016, per l’efecte de majors amortitzacions i costos financers associats a l’important creixement que està emprenent el grup.

L’empresa de telecomunicacions preveu consolidar la seva presència als mercats europeus en els quals ja és present, principalment a Holanda i el Regne Unit, on necessita guanyar mida i escala, encara que sense descartar estudiar d’altres mercats si surten oportunitats interessants.

Martínez ha descartat, però, entrar als Estats Units perquè el seu projecte segueix sent Europa, sobretot els països occidentals, “on ens queda molt camí per recórrer”.

Les inversions previstes per al 2018 seguiran la mateixa tendència que en els últims tres anys, en els quals s’han invertit més de 3.000 milions d’euros, 1.200 milions en noves adquisicions l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.