Economia

Economia

Els accionistes acusen Abertis de ser passiva

El president diu que, passi el que passi amb les opes, els accionistes hi guanyen

Diversos petits accionistes d’Abertis van criticar ahir en la junta d’accionistes que la companyia va celebrar a Madrid l’actitud de “passivitat” i “neutralitat” de la companyia davant les ofertes d’Atlantia i ACS, segons recollia ahir l’agència Efe, i hi van reivindicar el paper jugat per l’expresident d’Endesa Manuel Pizarro en oposar-se a l’opa de Gas Natural.

“Falta un Pizarro”, va dir un dels petits accionistes que van prendre la paraula, una afirmació que van secundar d’altres posteriorment.

Malgrat la possibilitat de vendre els seus títols a algun dels oferents amb una sensible revaloració, la majoria de la desena d’accionistes que van intervenir van expressar el seu malestar pel presumible canvi de control de la companyia i van defensar la continuïtat del projecte actual. Un accionista va criticar que les intervencions dels responsables d’Abertis en la junta “han sonat a epitafi”; un altre es va queixar que els petits accionistes han estat “els convidats de pedra” d’aquest procés, i encara un altre va acusar Criteria d’“abandonar”.

Alguns van criticar que el consell d’administració d’Abertis no hagi plantejat durant la junta els seus plans de futur.

Amb tot, el president d’Abertis, Salvador Alemany, va agrair als petits accionistes el “fons d’afecte” que van deixar entreveure les seves intervencions i va mostrar la seva comprensió amb el “dolor” que van expressar davant la perspectiva d’un futur diferent per a la companyia. En la roda de premsa prèvia a la junta, Alemany va assegurar que, passi el que passi amb les opes llançades per la italiana Atlantia i Hochtief, filial d’ACS, sobre la companyia, els accionistes de la concessionària “ja hi han guanyat”. Segons Alemany, el que falta per saber és si els accionistes guanyaran “una mica més o una mica menys”.

El president d’Abertis va explicar que el consell d’administració de la companyia ja analitza el full de l’opa de Hochtief, aprovada dilluns per la CNMV i va insistir en el deure de neutralitat i passivitat de la companyia durant el procés d’opes. Quan es publiqui el full, va dir, el consell disposarà de deu dies per emetre el seu informe preceptiu. Alemany calcula que l’opa podria concloure el mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.