Empreses

ISS busca adquisicions en l’àrea d’arquitectura i interiorisme

La companyia de serveis integrals vol posicionar-se en reforma d’oficines. La darrera dècada la direcció de l’empresa, de matriu danesa, havia aturat l’estratègia de creixement corporatiu

ISS Facility Services Iberia, la filial de la multinacional danesa ISS, dedicada a l’àrea de serveis com la neteja, el càtering, jardineria, manteniment d’edificis, etcètera. ha reprès l’estratègia de compres per créixer. Així ho ha avançat el nou president executiu, Javier Urbiola.”Hem estat entre 2010 i 2017 agafant aire i ara estem en procés de recerca de noves companyies”, explica Urbiola, qui dirigeix la firma des de fa aproximadament un any, en substitució de Joaquim Borràs, que n’estava al capdavant des que es va instal·lar ISS a l’Estat espanyol, l’any 1999.

La multinacional ha passat en menys de 20 anys de ser una petita oficina a donar feina a 34.000 persones i facturar prop de 630 milions d’euros, en l’últim exercici. El seu creixement s’ha basat en part via adquisicions. De fet entre l’any 2000 i 2010 van comprar un total de 52 companyies i van invertir al voltant de 300 milions d’euros.

Després d’una dècada tan proactiva, van afluixar el ritme de compres i es van dedicar a consolidar les diferents àrees. “En la darrera dècada vam deixar de fer compres no tant per la crisi sinó perquè havíem de pair les adquisicions. Ara ja estem però, preparats financerament per tornar a incorporar noves empreses”, explica el president executiu. Urbiola desvela que han posat la mirada i “la cartera” en empreses i estudis del món de l’arquitectura i el disseny d’interiors. Aquesta focalització respon a una de les palanques de creixement del grup, que és el que ells denominen amb el terme en anglès workplace, o el que és el mateix: l’espai de treball. “Una de les nostres àrees en què volem créixer és la millora de les oficines en tots els sentits, i necessitem reforçar els nostres serveis d’arquitectura i disseny d’espais a tota Ibèria”, justifica Urbiola. El cert és que els espais de treball estan vivint un procés de canvi revolucionari. Els nous models de treball necessiten remodelar la manera com els empleats es relacionen i ISS hi ha vist una oportunitat. No és una estratègia exclusiva de la filial, és una proposta com a grup. Urbiola explica que, justament per aquesta transformació que s’està gestant a les empreses, no se’n poden quedar al marge i busquen reforçar les seves àrees d’arquitectura i organització dels espais. ISS Iberia, especialitzada en serveis de neteja, manteniment, control de plagues, higiene ambiental, jardineria i càtering, es troba a més en un procés de redefinició interna. “Els nostres serveis incideixen directament sobre els empleats i els usuaris dels edificis i per tant hem entès que realment el nostre client és l’usuari i no qui ens contracta el servei”, explica Urbiola. Per fer front a aquesta transformació la companyia es troba immersa en un program de formació transversal per tal que des del primer fins a l’últim empleat d’ISS Iberia contribueixi al canvi i el benestar dels espais. Precisament per aquestes dues palanques de canvi, el nou director general explica que ISS Iberia vol focalitzar els seus esforços en els clients més grans. Ara com ara, el 75% del negoci de la firma de serveis depèn de l’empresa privada i el 25%, de la pública. I la intenció és reduir encara més aquesta segona.

ISS IBERIA

Facturació
625 M€
Treballadors
34.000
Any de fundació
1999
ISS és un gegant internacional, el 2017 la seva facturació va superar els 11.000 milions d’euros i té una plantilla de més de 500.000 empleats.
l’APunt

Canvi de seu a Madrid

Des que es va instal·lar a l’Estat espanyol, ISS havia tingut la seu social a Sant Cugat del Vallès. Fa un mes, per decisió del grup, segons Javier Urbiola, van decidir traslladar a Madrid la seu social. “Aquest canvi no té cap efecte per a l’organització i els treballadors, a Sant Cugat continua la seu fiscal de la companyia”, diu Urbiola.

A la seu històrica d’ISS hi treballen 120 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.