Empreses

Efebé incorpora venda ‘on-line’ d’equipament d’interiorisme

La companyia dedicada a millorar espais de treball ha passat en cinc anys de facturar 600.000 euros a dos milions

Efebé és una empresa de serveis especialitzada a millorar els espais de treball, en sectors en què l’entorn té molta rellevància tant perquè hi ha una normativa exigent o perquè el comparteixen tant el client com el treballador. Així que Efebé es va centrar en la redefinició de centres mèdics, esportius, residències de tercera edat, escoles i també oficines.

La companyia es diferencia d’altres professionals, com un despatx d’arquitectes o un equip d’interioristes, perquè fan una feina transversal que va des de la concepció i definició de l’espai a l’execució del projecte i fins dotar-lo de l’equipament necessari i el manteniment posterior. “Fem un projecte com el que es coneix popularment com a claus en mà”, explica Anna Fornt, directora general d’Efebé.

Després de 20 anys de presència en el mercat, la firma es troba en un moment d’inflexió amb la digitalització de l’empresa. De fet, ha apostat per fer un pas més enllà en el seu model de negoci i ha incorporat una línia de venda on-line d’equipament, mobiliari i eines per a aquests centres de treball. “Volíem buscar noves maneres de relacionar-nos amb els nostres clients, i per això hem definit un e-commerce però amb un assessorament nostre al darrere”, explica la directora general.

De moment, l’empresa ha estructurat una plataforma d’e-commerce específica per a productes per a llars d’avis. La firma va decidir començar en el món de les llars d’avis perquè és una àrea que es troba en una forta expansió. L’envelliment de la societat és imparable i l’oferta de residències de gent gran cada cop necessita més especialització.

Fornt explica que per donar resposta a aquesta necessitat creixent del mercat han ideat el concepte Wellbeing, que ajuda a convertir els espais de treball, tant si és una residència d’avis, una escola o una oficina, en llocs saludables, ergonòmics i eficients.

Efebé té un equip multidisciplinari d’11 persones i un grup de proveïdors propis amb els qui a més desenvolupen productes específics. Efebé, juntament amb HGS i Papelmatic, forma part del Grup Papelmatic.

Després de 15 anys treballant en el mercat local, l’any 2013, en plena crisi, Efebé es va llançar a l’aventura internacional d’una manera accidental. S’hi va iniciar de la mà d’un client català que s’expandia a Sudan, i des d’aleshores la seva aposta per la internacionalització no ha fet més que créixer. El seu primer projecte internacional va ser tan positiu en tots els aspectes que els ha permès un creixement exponencial. De fet, només quatre anys després, el pes de la facturació internacional ja representa un 40% sobre el conjunt del negoci.

A més del projecte de Sudan, en què van reproduir apartaments per a expatriats com si estiguessin a Barcelona, algunes de les feines internacionals que han portat a terme són les oficines de Transperfect France a París i Buenos Aires. “Creem espais perquè la gent se senti com a casa seva”, explica Fornt.

En els darrers cinc anys Efebé ha passat de facturar 600.000 euros a dos milions.

EFEBÉ

Facturació
2 M€
Treballadors
11
Any de fundació
1998
Efebé va néixer fa vint anys com una branca de negoci del grup industrial Papelmatic, una companyia dedicada a la fabricació i la distribució de productes de neteja i higiene que va fundar fa mig segle Pablo Fornt, el besavi de l’actual directora general d’Efebé.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.