Economia

ACS obté el 78,79% d’Abertis i no el 90% previst

Atlantia i ACS han obtingut el control d’Abertis després d’acceptar l’opa llançada per Hochtief, la filial alemanya d’ACS, un total de 780.317.294 accions, que representen un 78,79% del capital a la qual es dirigia l’oferta i un 85,60% del capital si es descompta l’autocartera. No obstant això, Atlantia i ACS no han aconseguit que acudeixi a l’opa més del 90% del capital d’Abertis, la qual cosa hauria permès Hochtief exercitar en un termini màxim de tres mesos el seu dret de compravenda forçosa sobre la resta d’accions.

Segons va informar ahir la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNVM) i recull Efe, l’oferta pública ha tingut un resultat positiu en haver estat el nombre d’accions acceptades superior al límit fixat per a la seva efectivitat, 495.190.655 accions.

El consell d’Abertis va valorar de “manera positiva” i per unanimitat l’opa conjunta llançada per ACS i Atlantia a través de Hochtief i va anunciar que Criteria, el principal accionista de la concessionària, amb un 21,55% del capital tenia intenció d’acudir a l’oferta i vendre la seva participació. Abertis manté directament un 7,958% del capital social en autocartera, ja que el consell d’administració va decidir no acceptar l’oferta perquè encara no s’ha fet públic el pla estratègic per al període 2018-2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.