Economia

Olot busca una sortida per a l’atur de llarga durada

Un pla pilot mirarà de crear empreses dels sectors que, segons un estudi d’àmbit local, són els més adients

L’Ajuntament d’Olot ha iniciat converses amb diverses empreses, entitats i associacions de l’àmbit social perquè assumeixin la creació d’unes empreses que donin feina als aturats de difícil reinserció que hi ha a la ciutat i que majoritàriament són persones de més de 45 anys i determinats col·lectius de dones.

El consistori proposa que els nous negocis siguin de neteja forestal, de petites reparacions i de neteja i cura social i sanitària en l’àmbit de la llar. El fet que siguin concretament aquestes tres feines –ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda– respon als resultats d’un estudi que DinàmiG va encarregar a un equip especialitzat, aprofitant uns recursos de la Generalitat destinats a iniciatives de creació d’empreses amb impacte social. Després d’entrevistar gent dels col·lectius que se’n poden beneficiar i analitzar el mercat laboral de la comarca per esbrinar els sectors d’oportunitats de negoci existents, s’ha apostat per aquests tres serveis. Durant l’estudi també es van valorar els sectors del turisme, dels serveis a empreses, de la indústria agroalimentària i de serveis al comerç i col·lectivitats, però es van descartar. “Cal aclarir –han puntualitzat des del consistori– que l’objectiu central del projecte és resoldre les necessitats socials i laborals d’aquests col·lectius, i no pas entrar en competència amb empreses que ja ofereixen serveis similars.”

Vayreda va avançar que el corresponent concurs públic entre empreses de l’àmbit social per decidir qui es farà càrrec del projecte es convocarà molt probablement abans de finals d’any.

LA XIFRA

45
anys
és l’edat a partir de la qual, si es perd la feina, es considera que es té més dificultats per tornar-ne a tenir.

Més de 300 persones en una situació crònica

Olot té un índex d’atur del 7,9%, una xifra molt inferior a la que tenia fa tan sols cinc anys (15,14%) i que es pot considerar molt bona en comparació amb les de la resta de ciutats catalanes amb un nombre similar d’habitants. En aquest 7,9% de gent inscrita al SOC hi ha, però, entre 300 i 350 homes i dones que pateixen l’anomenat “atur crònic” o de llarga durada. És aquest col·lectiu a qui s’adreça la iniciativa presentada recentment per l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.