Economia

La inflació se situa en el 2,2% al juliol, una dècima menys que el mes anterior

La disminució dels preus de la cistella de productes dels aliments frescos refreden una dècima l’IPC espanyol

L’Índex de Preus al Consum (IPC) ha registrat un increment interanual del 2,2% en el conjunt de l’Estat el mes de juliol. Concretament, i segons les dades avançades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), aquest percentatge suposa una dècima per sota de l’augment del juny (2,3%) i un descens mensual del 0,7% durant el juliol.

El motiu d’aquest lleu refredament del clima inflacionari s’explica per la baixada dels preus dels productes de la cistella dels aliments i begudes no alcohòliques, on estan inclosos els aliments frescos. Per la seva part, la davallada mensual s’explica per l’impacte de les rebaixes de la temporada d’estiu.

De confirmar-se aquesta dada el proper 14 d’agost, el preus de consum haurien registrat l’increment interanual més gran en un mes de juliol des de l’any 2012, quan la inflació també es va situar en el 2,2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.