Economia

El Fòrum Gastronòmic dedica un dia a les dones

Els organitzadors creuen que l’any passat es va tocar sostre i s’aposta per l’excel·lència més que per créixer més

Es farà del 18 al 20 de novembre

Les dones cuineres seran les protagonistes de la sessió del segon dia del Fòrum Gastronòmic 2018, que se celebrarà del 18 al 20 de novembre entre Fira de Girona i el Palau de Congressos. Un dels codirectors de l’esdeveniment, Pep Palau, va explicar que volen posar el seu “granet de sorra” en una de les “assignatures pendents” dels esdeveniments gastronòmics i que “la presència de dones cuineres vagi adquirint normalitat”. Hi participaran cuineres de renom com Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, Maria Solivellas i Begoña Rodrigo. En la resta de sessions i tallers, hi prendran part xefs com ara Joan Roca, Jordi Cruz, Rodolfo Guzmán, Nando Jubany, Paco Pérez i Xavier Pellicer.

Una altra de les novetats d’aquest any serà un premi per a les start-ups del món de l’alimentació per tal d’acostar-les a l’esdeveniment. A més, es mantindrà l’aposta per la internacionalització amb la presència de missions comercials de Bèlgica i Polònia.

S’ha tocat sostre

Els organitzadors van explicar que l’objectiu de la dinovena edició del Fòrum Gastronòmic –la setena a la ciutat de Girona– serà consolidar-se i apostar per l’excel·lència, més que no pas créixer més, ja que es creu que l’any passat ja es va arribar al sostre del que permeten les instal·lacions de la Devesa, amb 25.000 visitants. Així ho va explicar l’altre codirector, Jaume von Arend, que va assenyalar que l’any passat van créixer un 40% respecte al 2015, un augment molt més fort del que és habitual. Actualment ja tenen venut el 90% de l’espai per aquest any –i tenen un roc a la faixa per si cal ampliar– i destaquen l’alta fidelització dels expositors, ja que el 75% són repetidors. Von Arend, a més, va remarcar que l’essència del fòrum és “l’equilibri entre petits productors i grans empreses”, cosa que s’està aconseguint mantenir.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va mostrar l’orgull de la ciutat per donar cabuda a “una de les cites imprescindibles d’Europa” del sector gastronòmic i va subratllar sobretot que es fa “visibilitzant i reconeixent el talent propi i el producte propi d’aquí”.

LA XIFRA

25.000
visitants
va tenir el Fòrum Gastronòmic 2017, un 40% més que en l’edició anterior. Es creu que s’ha tocat sostre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.