Política

JOSEP PIFERRER

ALCALDE DE PALAFRUGELL

“Sembla que la instrucció va endavant”

L’alcalde republicà diu que tornaria a actuar igual, però viu amb preocupació la causa contra els batlles en vista de la presó incondicional per a altres dirigents

Sosté que van fer costat al Parlament i a la Generalitat

Un any després de declarar, en què ha quedat tot plegat?
Les notícies que arriben d’altres municipis, també del Baix Empordà i de Santa Coloma de Farners, és que s’estan accelerant les peticions d’informació i de documents als secretaris municipals, per part de la fiscalia i executades pels Mossos d’Esquadra, com ara sobre la cessió d’espais de votació l’1-O en cada municipi. Personalment, no en tinc cap més dada oficial, però sembla que la instrucció va endavant.
I com ho viu?
Amb certa preocupació, veient com han acabat els companys a la presó. Però, tot i això, continuo pensant que és inaudit que es pugui imputar un delicte a alcaldes perquè s’obrissin col·legis i la gent votés, d’acord amb els mandats que havíem rebut del Parlament i del Govern de la Generalitat.
Tornaria a actuar igual?
Si m’hi tornés a trobar, faria igual que l’any passat. Sóc del parer que no hem de fer ni un pas enrere davant una intromissió que ha quedat demostrada del govern estatal en l’administració de justícia. No som nosaltres i prou que ho denunciem, ho estan ratificant tribunals d’altres estats europeus.
Com veu les possibilitats d’èxit del procés català?
La situació és complicada. Mirem cap a Europa, però, tot i les petites grans victòries judicials, en situacions i aspectes molt diversos no s’aprecien moviments polítics.
I, en el pla estatal, creu que l’arribada del PSOE a La Moncloa pot alleugerir la situació?
És evident que el diàleg ofert per Pedro Sánchez va durar 24 hores, com la darrera moció que volia presentar el PDeCAT. Calen, sobretot, grans acords conjunts aquí i suports a l’exterior.
En quin lloc són ara mateix els ajuntaments?
Continuem a disposició i al costat del Parlament i la Generalitat, però en aquest moment la reivindicació s’ha traslladat més a l’òrbita del carrer, dels moviments civils, com els CDR, i dels partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.