Política

Jordi Cargol

alcalde de Sant Jaume de Llierca

“Hem mirat de dissenyar el poble de cara al futur”

“Es preveu que a principi de l’any vinent estigui acabada”

“M’agradaria que fos JxCat-Sant Jaume de Llierca”

Va ser regidor de l’Ajuntament d’Olot, ciutat on va néixer, amb només 21 anys. Ara viu a Sant Jaume, on l’any 2015 va arribar a l’alcaldia com a cap de llista de CiU, després de quatre anys en l’oposició

A la riba esquerra del riu Fluvià, hi trobem aquest municipi de la Garrotxa de 850 habitants. La planta de triatge d’escombraries comarcal que s’hi ha de construir, les obres de l’escola que van començar a l’agost i el mal estat del carrer Major, antiga travessera de l’N-260 titularitat de l’Estat espanyol, són els principals reptes de l’equip de govern.

Quines han estat les prioritats de la seva primera legislatura?
Hem dissenyat el poble de cara al futur definint les principals infraestructures per encarar els pròxims anys del municipi. Teníem clar que faltava equipament i una de les prioritats ha estat la reordenació de la zona esportiva del poble perquè els joves puguin fer esport. També hem treballat molt per la gent gran. Hem posat el focus en l’àmbit més social, en les entitats i la participació. Abans hi havia un poble que estava una mica més tancat en aquest aspecte i l’hem intentat obrir.
Es construirà la planta d’escombraries comarcal al municipi?
Actualment es troba en un moment d’incertesa tècnica. No és clar que pugui acabar a l’espai on s’havia pensat, el polígon del Pla de Politger. Això no vol dir que no s’acabi fent al municipi. Hi ha una empresa molt potent que ens està demanant més sòl industrial just allà i creiem que hem de ser al costat de l’empresa perquè crea bons llocs de treball. Serà complicat fer compatible les dues demandes.
Aquest mes d’agost van començar les obres d’ampliació de l’escola. Es mantenen els terminis previstos?
Sí. Han pogut acabar els treballs de l’interior abans de començar el curs. Ara estan fent els exteriors, l’ampliació, la part nova. Es preveu que de cara a final d’any o principi de l’any que ve estigui completament acabada.
Hi ha un projecte incipient de mancomunitat de pobles de la vall del Llierca. En quin punt es troba?
És un orgull poder-nos trobar tots els alcaldes i planificar el que és la vall, mirar de mancomunar serveis i que pensem en global la política. A banda de nosaltres, Montagut, Argelaguer i Tortellà, també s’hi ha afegit Castellfollit de la Roca. La majoria som alcaldes nous. No volem crear una icona de la vall del Llierca, ni crear cap ens que faci competència al Consell Comarcal però treballem el dia a dia conjuntament i podrem fer projectes engrescadors.
Hi haurà acord de cara a la urbanització del carrer Major, antiga travessera de l’N-260?
Com més anys passen, més gran es fa la problemàtica. Les voreres estan molt malament i hi ha problemes de salubritat. En les pròximes dues setmanes tindré una reunió amb el delegat del govern espanyol a girona, Albert Bramon. També demanarem als nostres diputats al Congrés que ens ajudin. Només ens quedarem la titularitat si Foment ens compensa econòmicament. Entenem que ha de ser el milió d’euros compromès ara fa 10 anys, però en podem parlar.
Es tornarà a presentar?
La meva intenció és fer-ho i el partit sempre m’ha manifestat que comptava amb mi i l’equip de govern per continuar amb el projecte.
Sota les sigles del PDeCAT, JxCat o unes altres?
Ho hem d’acabar de pensar. A mi m’agradaria JxCat-Sant Jaume de Llierca. Els companys i regidors també ho prefereixen. Hem d’esperar com evoluciona el moviment de la Crida Nacional, en què també em sentiria còmode. Difícilment hi anirem només com a PDeCAT.
La situació política nacional tindrà incidència en les municipals?
Serà molt important. És cert que en les municipals s’acaba votant l’equip i la persona, però l’opinió i l’enfocament que tinguin l’alcalde i l’equip de govern sobre el que està passant a Catalunya són transcendentals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.