Política

Més d’un centenar de jubilats es concentren a la delegació del govern espanyol per exigir pensions dignes

Camil Ros aplaudeix les recomanacions acordades en el Pacte de Toledo però vol esperar a veure-les al BOE i que s’aprovin

Més d’un centenar de jubilats i pensionistes s’han concentrat aquest divendres al matí davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona per exigir prestacions dignes convocats pels sindicats CCOO i UGT amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran.

Abans, una representació sindical encapçalada pel secretari general d’UGT, Camil Ros, i el secretari general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO, Miquel Lluch, s’han reunit amb la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera.

Ros ha aplaudit l’anunci de la reforma del Pacte de Toledo per vincular l’augment de les pensions a l’IPC però ha afirmat que “no ho celebrarem fins que estigui en el paper del BOE” i després l’aprovi el govern espanyol i el Congrés i s’inclogui en els PGE.

“No és un inici però tampoc és un final perquè els increments de les pensions no es resol amb els increments sinó que hem de derogar la reforma del sistema de pensions i la reforma laboral”, ha afegit.

Per Ros, “el principal problema són els salaris baixos que s’estan pagant, per tant el camí encara és molt llarg i no pararem les reivindicacions” i ha avançat que les mobilitzacions continuaran. “Actualitzar les pensions al nivell de vida és una cosa que hauria estat sempre però que aquí no s’acaben les mobilitzacions sinó que continuen”, ha comentat.

Després de la trobada amb Cunillera, el secretari general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO, Miquel Lluch, ha assegurat que la delegada del govern espanyol “comparteix” les reivindicacions i necessitats dels pensionistes i s’ha ofert a traslladar-les al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Lluch ha avançat que els pròxims 9 i 17 els sindicats valoraran les accions reivindicatives d’aquest divendres a Barcelona i de l’1 i 2 d’octubre a la resta de l’Estat i de continuar les mobilitzacions en funció de com avancin les recomanacions sobre el Pacte de Toledo després de l’acord parlamentari d’aquesta setmana.

Una de les manifestants, Pepi Zapata, ha reclamat que es respecti el blindatge de les pensions a la Constitució i ha exigit a la classe política perquè facin que el sistema de prestacions sigui “viable i sostenible”. “Les nostres pensions no poden estar en mans dels polítics, han d’estar blindades per la Constitució”, ha exigit.

La concentració s’ha produït en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebra l’1 d’octubre però que a Catalunya s’ha avançat per no coincidir amb el primer aniversari del referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.