Política

JOSEP VIDAL MIAS

Alcalde de Juià

“Fer el nou ajuntament és una gran millora”

“Hem fet una permuta amb el Bisbat i ens traslladarem a la rectoria en cinc anys”

“S’inicia la segona fase de les obres al polivalent”

Mecànic de frigorífics de professió, va ser un dels primers regidors de la democràcia. Els quatre primers anys van ser a l’oposició, però després, 28 anys com a alcalde. El 2015 va tornar a guanyar i ara vol repetir.
Va posar el peu a l’Ajuntament just proclamada la democràcia. Què ha canviat des de llavors, al poble?
Ha canviat totalment. Hi ha molta gent que diu que el canvi ha estat molt positiu, que el poble està molt maco. No només el centre urbà, sinó també la zona dels veïnats. Pràcticament s’ha canviat el sistema de sanejament, els desguassos, l’enllumenat públic i la pavimentació de la majoria de carrers. Ara tenim ben arreglades les places i equipaments com ara l’escoleta i el polivalent.
Quins són els últims projectes que s’han tirat endavant en el darrer mandat municipal?
Aquests últims quatre anys estem acabant de pavimentar alguns dels carrers que encara queden pendents al terme municipal, com és el de l’accés al dipòsit d’aigua potable, al veïnat de la Costa, al davant de can Batet. També s’ha canviat un col·lector d’aigües pluvials que estava tot xafat. També s’ha eixamplat la carretera de davant can Castelló i s’ha arreglat tot l’asfalt. S’ha comprat un terreny a l’entrada del poble, a la plaça del Pou. D’altra banda s’ha col·laborat en la reparació del teulat de l’església, la part de l’absis i la sagristia. Un tram del camí fondo s’ha hagut d’arreglar perquè provocava inundacions. Al carrer de la Font s’ha reparat un altre col·lector. Una de les fortes inversions que s’han fet aquest any és la compra del castell de Mas Serra i 10.000 metres quadrats de terreny, on s’estan fent excavacions. Un altre dels temes destacats és la permuta que hem fet amb el Bisbat amb l’edifici de l’ajuntament i la rectoria. Al camí fondo s’han reforçat uns 900 metres amb asfalt, ja que té molt trànsit de camions que van i venen de Sant Martí Vell. Al camí de la Barrera fins als Àngels s’ha aplanat la pista.
Quins projectes teniu ara sobre la taula?
Estem a punt de començar la pavimentació del carrer de la Plaça, que encara és un camí de terra. Abans que acabi l’any han de començar les obres. Hi ha el projecte de la construcció del nou ajuntament, la compra del terreny del dipòsit de l’aigua potable i fer-ne un de nou. També hi ha pendent tirar endavant la segona fase del polivalent i acabar-lo d’enllestir.
Fer el nou ajuntament és un repte.
Amb l’acord de la permuta, hem quedat amb el Bisbat que hem d’abandonar l’actual ajuntament en cinc anys, el temps que en principi durin les obres del nou. A l’edifici nou li convenen bastantes obres.
Quines instal·lacions noves s’hi faran?
Als baixos del nou edifici es té previst fer el local social per a les associacions. Hi haurà un bon accés a les instal·lacions per a gent gran i per a persones amb mobilitat reduïda. El local que tenim actualment no en té. També en la nova ubicació hi ha un aparcament d’entre 8 i 10 places. Aquest projecte serà una gran millora per a Juià i els seus vilatans.
Quina és la radiografia d’aquests vilatans, del poble?
Hi ha una mica de tot. Hi ha gent gran, de tota la vida. També hi ha nouvinguts, que són més joves. Però no tenim especialment una població envellida, tenim una mica de tot plegat. En total som 335 habitants. Pel que fa a habitatge, només hi ha una casa lliure. Les altres, que són tres o quatre, necessiten moltes reformes, si s’hi vol viure. Així que el poble està en plena ocupació.
Quines activitats es fan al poble?
Un conveni que tenim signat amb el Consell Comarcal permet a la gent del poble fer gimnàs. Venen al poble grups, com ara l’Associació de Dones, a fer zumba i altres activitats físiques. Després organitzem diverses festes, com la festa de la gent gran o la festa major. A tothom qui demana el polivalent se l’hi facilita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.