Política

EDUARD PUJOL

PORTAVEU ADJUNT DEL GRUP PARLAMENTARI JXCAT

“Cap retret, però la situació és de fragilitat”

“La repressió de l’Estat ha aconseguit variar les majories al Parlament”

“Cap retret, cadascú té els seus arguments”

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, va analitzar ahir per a El Punt Avui TV la situació el dia després de les votacions del debat de política general.

Què està passant?
El que passa és que hi ha un Estat que ha decidit no acceptar el resultat del 21-D. Volen amagar sota una catifa la voluntat de la gent. I la màquina repressora de l’Estat ha aconseguit variar les majories del Parlament.
Però això es produeix perquè JxCat i ERC van votar diferent en debatre sobre la suspensió dels diputats afectats pel requeriment del jutge Llarena. Vostès no van voler fer cas de l’informe dels lletrats del Parlament i ERC sí?
Cap retret. Cadascú té els seus arguments i el seu camí. Cadascú té la seva estratègia jurídica. Políticament, però, no hi ha cap problema, volem fer camí junts.
Però, com diu, el jutge Llarena ha aconseguit el seu objectiu.
Ho estan aconseguint des del 30 de gener, quan no es va poder investir Puigdemont president. Ni tampoc Turull.
Vostè sap que Puigdemont no va ser investit president perquè Roger Torrent no va convocar el ple d’investidura i que Turull no va ser president perquè la CUP no el va votar.
La CUP es va equivocar no votant Turull, sí. Però al darrere de tot sempre hi ha un Estat que decideix posar traves. I Turull va entrar a la presó a mig debat d’investidura.
Costa d’entendre, però, el que està passant.
Perquè treballem amb un intangible que són els drets fonamentals. Els drets, la democràcia...
La confiança també és un intangible. L’han perdut, entre els socis de govern?
La treballem molt, la confiança. Estem en una situació de fragilitat, certament, però si ERC i JxCat refem tots els ponts de confiança, pensi que continuarem tenint un estat que continuarà fent de les seves.
Vostès s’esforcen a dir que aquesta és una situació que es pot superar, però normal no és, no?
La pregunta és: nosaltres trobarem una premsa capaç d’analitzar la situació del Parlament tenint en compte l’excepcionalitat del que ens ha dut fins aquí?
La resposta, vostè, que ve del món de la comunicació, la sap tan bé com jo. Però el que és innegable és que amb l’espectacle d’aquests dies han donat molts arguments a determinada premsa.
La premsa que avui està més contenta és la mateixa que l’endemà de l’1-O no va denunciar els mastegots que hi va haver.
Algun titular de premsa demana eleccions.
Jo el que demano és confiança. El moment és complicat, però demano confiança.
En tot cas, la imatge d’ahir no és la millor.
Sempre és millor guanyar partits que empatar-los o perdre’ls, però a vegades, per guanyar un campionat, has de passar moments complicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.