Economia

Vueling descarta operar des de l’aeroport de Vilobí

La companyia sosté que no hi ha prou demanda per establir-se a la Costa Brava

El director general comercial de l’empresa destaca l’aposta feta pel Prat

El director general comercial de Vueling, David García, va descartar ahir que la companyia operi a curt termini des de l’aeroport Girona Costa Brava. García va explicar a Lloret de Mar que a les instal·lacions del Prat hi tenen la meitat dels avions de la companyia i que a Girona “no hi ha prou rutes amb demanda”.

García va participar en la primera edició del Business Tourism Market (BTM). El directiu va exposar l’estratègia de l’empresa a les xarxes socials i en l’ús de noves tecnologies, però cap al final de la seva intervenció va respondre a una pregunta del conductor de l’acte, el periodista Josep Puigbó. García va descartar l’aeroport de Girona com a futura seu on desembarcar. Va afirmar que fer-ho podria reduir el nombre de passatgers dels seus vols a Barcelona.

El dirigent de Vueling va assenyalar que la companyia, que pertany al grup IAG, la fusió d’Iberia i Bristish Airways, ha triplicat el nombre de destinacions des de Barcelona (de 40 a 120) i té 30 milions de passatgers a l’any.

García va exposar que la companyia té 15 persones a l’equip comercial i 150 enginyers. Va explicar que un 57% dels seus clients els fan confiança pel preu i que un 30% dels passatgers volen per negocis. García havia treballat a Air France/KLM i LOT Polish Airlines.

A punt per a la temporada d’hivern

u.c

A finals d’aquest mes s’inicia la temporada d’hivern a l’aeroport de Girona, en la qual es registra una forta davallada del nombre de companyies i rutes que s’hi operen. Així, a partir del mes que ve, només hi haurà vols regulars de la companyia irlandesa Ryanair i la russa Pobeda, que manté els vols a Moscou i Sant Petersburg. Ryanair ja va anunciar fa mesos que per a la temporada d’hivern volarà a nou destinacions regulars des de Girona: Pisa (Itàlia), Bratislava (Eslovàquia), Frankfurt i Baden-Baden (Alemanya), Eindhoven (Països Baixos), Cracòvia (Polònia), Rabat (Marroc), Càller (Sardenya) i Riga (Letònia). La resta de companyies que han operat fins aquest mes a l’aeroport, com ara la britànica Jet2.com, reprendran els vols durant la pròxima temporada d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.