Economia

Torra assegura que “els fets han desmentit els mals averanys” sobre l’economia catalana

El president de la Generalitat critica l’actitud del govern espanyol per pressionar empreses perquè marxessin del Principat

Participa a la inauguració de la Jornada dels Economistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lloat l’economia catalana, durant la inauguració de la 23a edició de la Jornada dels Economistes, a l’Hotel Crowne Plaza de Barcelona, aquest divendres al matí. El cap del Govern ha assegurat que “els fets han desmentit els mals averanys” sobre l’economia del país, un any després que l’Estat advertís i afirmés que el sistema econòmic català sortia perjudicat per l’1-O. Així mateix, Torra ha criticat l’actitud del govern espanyol de Mariano Rajoy per haver pressionat empreses amb l’objectiu que marxessin del Principat.

Torra ha recordat que la inauguració d’aquestes jornades de l’any passat van coincidir amb el 27 d’octubre, el dia que es va proclamar la independència al Parlament. Un any després, el president del Govern ha destacat que l’executiu porta mesos fent-se ressò de les bones dades econòmiques del país. En aquest sentit, Torra ha carregat contra un Estat que va actuar “contra els interessos de l’economia catalana i les empreses”, però ha asseverat que “la realitat ha posat les coses al seu lloc”. Ni milers d’empreses han marxat ni les exportacions o inversions han caigut “dramàticament”, tal com ha constatat. Finalment, Torra ha conclòs que Catalunya i Barcelona continuen sent dels “millors llocs” d’Europa per a invertir-hi i créixer econòmicament.

A l’acte ‘Ciutat i innovació. Espai de coneixement i de creació’ també hi ha assistit la consellera d’Empresa, Àngels Chacón; el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Anton Gasol; i el president del Consell General d’Economistes, Valentí Pich.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.