Empreses

Grifols alenteix la malaltia de l’Alzheimer

La farmacèutica especialitzada en hemoderivats inverteix 199,5 milions d’euros en R+D+I fins al setembre

Grifols, multinacional farmacèutica especialitzada en hemoderivats, va comunicar a la CNMV que ha invertit 199,5 milions d’euros en R+D+I fins al setembre, un 4,7% més que l’any anterior, un pressupost que ha inclòs, entre altres projectes, l’estudi Ambar, per frenar l’evolució de la malaltia d’Alzheimer. La firma ha invertit també 162,5 milions en els primers nou mesos de l’any a ampliar les seves instal·lacions productives, i 244 milions d’euros més en la compra de 24 centres de recollida de plasma als EUA a la companyia Biotest. Aquestes adquisicions, explica, l’han convertit en la primera companyia del món en capacitat de recollida de plasma.

L’assaig clínic Ambar de Grifols demostra un significatiu alentiment de l’Alzheimer (61%) en pacients en un estadi moderat. Grifols va presentar els resultats de l’assaig (fase IIb/III) en el Congrés Clinical Trials on Alzheimer´s Disease (CTAD), celebrat recentment a Barcelona.

La multinacional catalana va guanyar 468,3 milions d’euros fins al setembre, cosa que va suposar el 8,5% més que en el mateix període de l’any passat. En aquell període, els seus ingressos van créixer el 0,4%, fins als 3.263,9 milions, tot i que la divisió Bioscience va augmentar els ingressos el 8% en el tercer trimestre de l’any.

Grifols, amb seu a Sant Cugat, està integrat per 18.300 treballadors i el 2017 va facturar 4.300 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.