Economia

Fainé presideix l’ens mundial que agrupa bancs i caixes

Va ser escollit ahir en l’assemblea de la WSBI feta a Nova Delhi

L’entitat agrupa 7.000 entitats minoristes

El president de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA) i de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, va ser escollit ahir, per unanimitat, nou president de l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI) durant la 25a assemblea general de l’entitat, celebrada a Nova Delhi. En aquesta trobada s’ha aprofitat per renovar els òrgans de govern d’aquest ens, amb la ratificació de Chris de Noose en el càrrec de director executiu. El mandat de Fainé s’allargarà fins al 2021 i tindrà, com a principals prioritats, afermar la interlocució amb organismes com ara l’FMI o l’OCDE, reforçar la col·laboració entre els membres de l’entitat o fomentar “la inclusió financera”, segons s’explicava en un comunicat difós ahir per la CECA. Impulsar la incorporació de nous membres o la visibilitat de l’organisme, seran altres objectius de la nova presidència.

L’Institut es va crear l’any 1924 i té com a objectiu “representar els interessos de 7.000 caixes d’estalvis i bancs minoristes repartits arreu del món”. Els seus adherits acumulen un total de 15 bilions d’euros de balanç i atenen 1.300 milions de clients, particulars i empreses, en una vuitantena de països.

LA FRASE

És important ser fidels al principal propòsit de WSBI: la sostenibilitat econòmica i social
Isidre Fainé
president del wsbi


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.