Successos

MIREILLE LANNUZEL

MARE D’UN ESTUDIANT D’ERASMUS, ROMAIN LANNUZEL, DESAPAREGUT EL 2007 A BARCELONA

“SOS: si algú sap res del meu fill desaparegut fa 11 anys, que truqui”

La mare de l’estudiant desaparegut fa 11 anys fa públic el seu telèfon (+33 621 08 46 63) i el seu ‘e-mail’ ([email protected]) perquè hi contacti qui pugui aportar cap pista del jove

Mireille i Jean Michel Lannuzel, els pares de Romain Lannuzel, estudiant francès d’Erasmus desaparegut a Barcelona fa onze anys, han vingut a la ciutat com fan cada aniversari de la desaparició (el 13 de novembre de 2007) per parlar amb els Mossos sobre els avenços de la investigació, intentar trobar pistes, tornar a difondre fotografies de Romain i fer una crida ciutadana perquè els ajudin a trobar el seu fill. L’entrevista és amb Mireille, la mare, que assumeix el rol de portaveu.

Què feia Romain a Barcelona? Quina és la darrera notícia que tenen d’ell?
Romain havia arribat a Barcelona el 4 de setembre del 2007 per fer un curs d’Erasmus de filologia anglesa a la UAB i també estudiava xinès perquè la seva il·lusió era fer comerç internacional. Li anava bé. El dilluns 12 de novembre del 2007 em va enviar un e-mail. I l’endemà, a les 18.57 va fer una trucada a la seva antiga companya del pis de Sants per dir-li que a les 20.30 passaria a recollir les coses que li quedaven. Romain s’estava canviant de pis i la nit anterior ja l’havia passat al seu nou pis a Sabadell. Segons van esbrinar els Mossos per la geolocalització del telèfon, la trucada la va fer des de Barcelona, a l’entrada de l’estació de ferrocarrils de Provença, que estava en obres. No va anar al pis de Sants, el dimecres dia 14 no es va presentar a classe a la UAB i tampoc el dia següent. I el dilluns 19 de novembre del 2007 nosaltres (vivim a la Bretanya) ja vam venir a Barcelona i vam formalitzar la denúncia. Era important començar la recerca.
En els seus missatges havia mostrat nerviosisme o preocupació per alguna cosa?
No, estava molt content d’haver anat a Barcelona i molt il·lusionat amb els estudis i havia perfeccionat molt els coneixements de la llengua espanyola. No tenia cap motiu per abandonar-ho tot i desaparèixer. Ningú entén què va passar. Els Mossos també diuen que és com si se l’hagués empassat la terra.
A part dels Mossos, en la causa han treballat detectius i criminòlegs. Es va investigar la possibilitat que Romain hagués estat una víctima més d’Óscar Vicente Castro Cedeño, suposat violador en sèrie i condemnat per la mort d’un estudiant americà al qual va drogar i agredir sexualment. Veu possible que Castro Cedeño sigui el responsable de la desaparició de Romain?
Quan Castro Cedeño va ser detingut, la policia va escorcollar casa seva i va trobar moltes fotografies de joves despullats. Es veia que estaven com inconscients. Tots eren nois d’una vintena d’anys. Vam veure 90 fotos i tant el seu pare com jo vam identificar Romain com un dels joves de les fotografies. Nosaltres estem convençuts que era Romain, però caldria certificar de forma científica a través de pericials si realment es tracta del nostre fill. Hi ha elements que podrien fer pensar que Romain podia haver coincidit amb Castro, perquè aquest també era aficionat a la poesia i la llengua, però tampoc hi ha cap constància que es coneguessin o s’haguessin trobat.
S’ha plantejat anar a la presó o enviar una carta a Castro per preguntar-li si va tenir res a veure amb la desaparició?
No. No crec que servís per a res La policia ja hi va parlar i li ho va preguntar i no ha dit res que serveixi per a la investigació. Jo vull remarcar que la presència de Castro, que buscava les seves víctimes entre nois joves i estudiants, a Barcelona en la mateixa època que va desaparèixer Romain és una pista però no ens podem limitar a una, hem de mantenir totes les portes obertes i ampliar el ventall de la investigació a qualsevol altra possibilitat.
Ha parlat amb els responsables de la investigació. Què diuen?
Sí. Com cada any hem estat amb els Mossos i m’han dit que la investigació està totalment oberta. Estan treballant i molt, no abandonen el cas.
Què queda per fer? Com es pot ajudar a trobar Romain?
El nostre objectiu és trobar en Romain. Ara aquí a Catalunya estem en contacte amb l’oficina d’atenció de les persones desaparegudes i amb Inter-SOS, associació de familiars de desapareguts. Jo crec que hi ha d’haver algú que va veure alguna cosa, algú que té dades que poden ajudar a trobar-lo. Que ho diguin encara que sigui de forma anònima. Hi ha gent que potser té por de contactar amb la policia. Per això poso el meu contacte de telèfon i correu electrònic perquè contactin amb mi: (+33 621 08 46 63; [email protected])
En 11 anys s’han seguit nombroses pistes que apuntaven que Romain podia ser a Nova Caledònia, però han resultat pistes falses... Manté alguna esperança de trobar Romain amb vida?
Jo, sincerament, penso que Romain no pot ser viu, però l’objectiu és trobar-lo i saber què li va passar. Continuarem buscant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.