Economia

A Olot volen posar fi a l’atur cronificat

L’Ajuntament activa un programa destinat a persones amb dificultats d’inserció

L’Ajuntament d’Olot posa en marxa aquest mes de gener un servei d’ocupació específic per a persones en situació d’atur de llarga durada. Es tracta, bàsicament, d’un col·lectiu de dones i de persones majors de 45 anys amb dificultats per inserir-se en el món laboral. Amb el programa Ubica, els tècnics oferiran a trenta persones d’aquest col·lectiu un programa de noves oportunitats amb un seguiment més personalitzat. És la continuació del que, l’any passat i sota el nom d’Una nova oportunitat, va servir de prova pilot amb la participació de nou persones. L’activació d’aquesta iniciativa coincideix amb la publicació dels millors resultats de l’índex d’atur dels últim set anys a Olot i dels últims deu en el conjunt de la Garrotxa.

El 31 de desembre del 2018 a Olot hi havia 1.426 persones a l’atur, un 1,6% menys que en la mateixa data de l’any anterior, amb una taxa d’atur del 8,1%. A la Garrotxa, hi havia 2.093 aturats, un 1,1% menys que un any enrere i amb una taxa d’atur del 7,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.