Economia

L’IPC tanca el 2018 en l’1,4% a Catalunya

L’índex de preus de consum (IPC) va tancar el 2018 amb un increment de l’1,4% a Catalunya, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. En l’indicador mensual, que compara l’evolució de preus mes a mes, Barcelona va registrar el desembre una caiguda del -0,2%.

Els indicadors que més han contribuït a l’augment interanual de preus a la demarcació de Barcelona són l’habitatge (3%), les comunicacions (2,1%) i els aliments i les begudes (1,7%), mentre que el que més han arrossegat cap a la baixa ha estat l’oci i la cultura (-0,4%).

En el conjunt de l’Estat espanyol, l’IPC va tancar l’any en l’1,2% interanual, després de moderar-se en més d’un punt en els últims dos mesos de l’any.

Segons les dades facilitades, la inflació del mes de desembre de l’any passat és cinc dècimes inferior a la del novembre com a conseqüència del descens de preus en els carburants, sobretot el gasoil i la gasolina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.