Economia

L’Audiencia Nacional imputa el Banc Santander en la causa per la gestió dels exdirectius del Popular

El jutge conclou que l’entitat presidida per Ana Botín ha heretat la responsabilitat penal del banc desaparegut després de la fusió

El Santander va absorbir el Popular al juny de 2017 pel preu simbòlic d’1 euro

L’Audiencia Nacional (AN) espanyola ha imputat el Banc Santander en la causa per la gestió dels exdirectius del Banc Popular, que va portar a la desaparició de l’entitat. L’Audiencia investiga la gestió dels expresidents de l’entitat absorbida Ángel Ron i Emilio Saracho, així com de membres dels seus consells d’administració.

En una interlocutòria feta pública aquest dimecres, el magistrat José Luis Calama, titular del jutjat central d’instrucció número 4, ha determinat que amb la fusió de les dues entitats, el Banc Santander hereta la responsabilitat penal del Banc Popular. L’entitat presidida per Ana Botín va adquirir el Banc Popular pel preu simbòlic d’un euro al juny de 2017.

En el moment de lacompra per part del Banc Santander, el Popular travessava una situació molt delicada per l’acumulació d’actius tòxics relacionats amb el sector immobiliari.

L’Audiencia ha conclòs que el Banc Santander també haurà de respondre en el procés judicial que investiga la gestió de l’antiga cúpula del Banc Popular, en substitució de l’entitat desapareguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.