Economia

Acord entre la UdG i l’ATA per estudis pioners a l’Estat sobre apartaments turístics

Alumnes de quart de turisme segueixen una assignatura optativa sobre els immobles d’ús turístic coordinada per l’Associació Turística d’Apartaments

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) i la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona (UdG) han signat un acord per impartir formació específica sobre apartaments turístics a la facultat, que s’ha convertit en la primera de l’Estat espanyol on es forma sobre aquest sector. L’assignatura, optativa i batejada com a Immobles d’ús turístic, s’ha començat a impartir aquest mes de febrer i s’acabarà al mes de maig, va adreçada a alumnes de quart curs de la Facultat de Turisme, és coordinada per la gerent de l’ATA, Àngela Galceran, i hi participaran diferents membres de la junta de l’associació i col·laboradors externs.

“Aquesta col·laboració ens permetrà aportar coneixement específic del nostre sector als alumnes”, afirma l’ATA en un comunicat en què mostra la seva gran satisfacció per poder col·laborar amb la Universitat de Girona en la formació dels futurs professionals del turisme.

També el degà de la Facultat de Turisme, Joaquim Majó, va manifestar que el fet que l’ATA col·labori en la docència suposa “donar consciència d’un sector molt important que quedava tangencial”, i que “a partir d’ara els alumnes en tindran coneixement en primera persona i guiats pels millors professionals”.

L’Associació Turística d’Apartaments ha preparat un ampli temari que inclou història, desenvolupament i situació actual del sector, la gestió i la direcció d’aquest tipus d’allotjaments turístics, la gestió de les reserves o la legislació. També es tractarà sobre la funció de les associacions del sector o les característiques d’un habitatge d’ús turístic i d’un apartament turístic. Així mateix, segons explica l’ATA, es parlarà d’aspectes d’interès com per exemple que el lloguer d’apartaments turístics permet democratitzar el sector i distribuir millor els ingressos del turisme, que fomenta el comerç de proximitat i crea ocupació.

L’ATA es va constituir el 1993 i aglutina 12.000 unitats d’apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzades i distribuïdes per tota la Costa Brava, interior i Pirineu de Girona.

LA DATA

02.2019
Mes
que ha començat l’assignatura, que finalitzarà al maig després de 13 classes teòriques i una sortida.

LA FRASE

Aquesta col·laboració ens permetrà aportar coneixement específic del nostre sector als alumnes
ATA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.