Economia

economia

El reconeixement facial arriba als caixers automàtics de CaixaBank

CaixaBank ha estrenat els primers caixers automàtics que utilitzen el reconeixement facial per validar les operacions i treure diners sense necessitat d’introduir el codi PIN de seguretat. El desplegament d’aquesta nova tecnologia, fins ahir d’ús inèdit a escala mundial entre les entitats financeres, ha començat amb vint terminals a les quatre stores de CaixaBank a Barcelona. L’entitat, però, té previst que a final d’any ja estarà implantada a les 300 oficines d’aquesta mena que ja hi ha arreu del país, i també anirà arribant a les 300 més que té previst construir de manera progressiva fins al 2021.

Per garantir la seguretat de les operacions, el nou sistema de validació, desenvolupat conjuntament amb les empreses Fujitsu i FacePhi com a socis tecnològics, valida fins a 16.000 punts de la imatge de la cara de l’usuari, que haurà hagut de ser registrada prèviament amb el seu gestor. Per evitar fraus, el sistema informàtic de caixer també demana a l’usuari una “prova de vida” que consisteix en un moviment facial destinat a evitar que es pugui desbloquejar utilitzant imatges i no amb la persona propietària de la targeta de crèdit.

El director general del negoci digital de CaixaBank, Benjamí Puigdevall, recorda que actualment la necessitat de recordar el codi PIN és una de les dificultats que els clients solen adduir com a barrera per treure diners dels caixers. “En el context financer actual, la seguretat i l’agilitat en les transaccions són claus, i la incorporació de la tecnologia biomètrica als caixers ofereix múltiples avantatges en aquests àmbits”, hi afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.